Wehkamp investeert 40 miljoen in nieuw distributiecentrum

Wehkamp start binnenkort met de bouw van een tweede distributiecentrum. Het nieuwe pand, dat zeker 40 miljoen euro gaat kosten, komt pal naast het huidige gebouw op bedrijventerrein Hessenpoort in Zwolle. Dat maakt de online retailer bekend middels een persbericht.

Aan het huidige gebouw van 35.000 vierkante meter wordt nog eens 25.000 vierkante meter toegevoegd. Wehkamp noemt als reden voor de uitbreiding de huidige groei die het doormaakt. “Steeds meer mensen, waaronder vooral veel gezinnen, weten hun weg naar Wehkamp te vinden,” aldus Maarten Tibosch, COO van het bedrijf, in een persbericht. “En online winkelen zal de komende jaren alleen maar verder toenemen. Wij willen verder investeren in groei en innovatieve oplossingen, zowel voor onze klanten als voor onze partners.” De uitbreiding gaat volgens Wehkamp en de gemeente Zwolle honderden nieuwe banen opleveren in de regio. De verwachting is dat het nieuwe centrum eind 2018 gereed is.

Naast Zwolle heeft Wehkamp ook een distributiecentrum in Maurik. Na de realisatie heeft het bedrijf in totaal ruim 135.000 vierkante meter aan magazijncapaciteit in Nederland. In de zomer van 2015 werd het huidige distributiecentrum in gebruik genomen en geopend door koning Willem Alexander. RFS Holland Holding, eigenaar van Wehkamp, boekte in het fiscale jaar 2016 een winst van 4,2 miljoen euro. Een jaar eerder werd nog 21 miljoen euro verlies gedraaid, mede door de verhuizing naar het nieuwe distributiecentrum.

Beeld: Wehkamp