Wehkamp opent tweede (duurzame) distributiecentrum in Zwolle

Wehkamp opent vandaag haar tweede distributiecentrum in Zwolle. Dit maakt het bedrijf bekend middels een persbericht. Het nieuwe pand is gekoppeld aan het huidige gebouw, waardoor er volgens Wehkamp een ‘multifunctioneel en flexibel distributiecentrum’ is ontstaan.

Met de uitbreiding van het centrum is Wehkamp naar eigen zeggen beter in staat om in te spelen op de ‘snelle groei die het bedrijf doormaakt’. “We zijn een digitale organisatie en hebben bij dit nieuwe distributiecentrum dan ook flink geïnvesteerd in geavanceerde IT-systemen van Knapp en Manhattan, waarmee we op een zeer efficiënte manier hogere volumes aankunnen en de leverbetrouwbaarheid verder verhogen naar ruim 99,9 procent. Samen met ons team en een netwerk van partners hebben we een distributiecentrum gecreëerd waarmee we onze unieke propositie kunnen waarmaken en nog verder kunnen doorontwikkelen”, aldus Maarten Tibosch, COO Wehkamp, in het persbericht.

Door het toevoegen van het tweede gebouw telt het totale oppervlakte van het distributiecentrum ruim 100.000 vierkante meter. Er is volgens Wehkamp gekozen voor duurzame bouw. Op het eerste gebouw lagen 10.000 zonnepanelen, met de komst van het tweede pand is het aantal zonnepanelen uitgebreid naar 15.000. Daarnaast is het pand voor volledig voorzien van ledverlichting en zijn er elektrische laadpalen geplaatst, ook voor fietsen. Het regenwater wordt gebruikt om toiletten door te spoelen en rondom het pand is een ecologische tuin aangelegd. Door het effectief gebruik van energie is het nieuwe distributiecentrum van Wehkamp ruim 30 procent energiezuiniger.

Beeld: distributiecentrum Wehkamp in Zwolle via Wehkamp

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN