• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Wehkamp wil op dezelfde dag bezorgen

Wehkamp wil op dezelfde dag bezorgen

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Als het aan Wehkamp ligt, worden orders in de toekomst nog op dezelfde dag bij de klant bezorgd. Het nieuwe distributiecentrum dat Wehkamp in Zwolle realiseert wordt volledig geautomatiseerd, waardoor zo’n 200.000 kleinere artikelen met de same-day delivery-service kunnen worden bezorgd.

“We willen met dit magazijn de verwerkingssnelheid van pakketten verhogen. Eén van de redenen daarachter is onze wens om met same day delivery te starten,” zegt Andries van Daalen, programmadirecteur van RFS Holland Holding tegen Twinkle. Hij is verantwoordelijk voor de realisatie van het nieuwe distributiecentrum. De nieuwe bezorgservice zal niet meteen starten als de nieuwe distributielocatie in gebruik wordt genomen, maar ‘op termijn’. “De bouw van een nieuw magazijn is al een redelijke operatie. We gaan dan niet direct op de eerste dag al van start met same-day delivery," licht Van Daalen toe.

Ook de informatie over de zogeheten last mile moet verbeteren, vindt hij. “Nog te vaak krijgen Nederlandse webshoppers geen duidelijke informatie over wanneer en door wie hun bestelling wordt geleverd. Daar is nog een flinke slag te slaan.”

Wehkamp