Zal het Duitse About You met zijn unieke online winkelervaring Nederland gaan veroveren?

Op de website van About You is het aftellen naar morgen, dan is de officiële lancering van de Duitse online retailwinkel in de Benelux. Meer dan vijfhonderd merken, waaronder Scotch & Soda, Zoe Karssen, Nike, Diesel, Pepe, Levi’s, Kings of Indigo, Selected Femme en Dr. Martens zullen dan via de online winkel voor de Nederlandse en Belgische consument te koop zijn.

Nieuwe online winkelervaring

About You werd door Otto Group strategist Hannes Wiese (36) en digital entrepreneurs Sebastian Betz (27) en Tarek Mueller (28) in mei 2014 opgericht. Hun visie: online shoppen moet leuk en inspirerend zijn en moet meer zijn dan alleen items verslepen naar je winkelwagentje. About You wil een platform zijn waar je niet alleen winkelt maar waarbij de winkelervaring om jou draait.

Met een geschatte omzet van 275 miljoen euro in 2017 en een groei van meer dan 100 procent, is About You één van de grootste e-commerce start-ups van Europa. In drie jaar tijd is de online winkel uitgegroeid tot de op één na grootste online winkelbestemming in Duitsland - Zalando is nog koploper. Inmiddels zijn zij uitgebreid naar buurlanden Oostenrijk en Zwitserland en na morgen ook België en Nederland.

Registratie en persoonlijke winkelvoorkeuren

About You heeft dezelfde doelgroep als Zalando en vergelijkbare webwinkels maar vervult volgens Co-founder en managing director Tarik Mueller nog een andere rol. Hij legt aan FashionUnited uit: “Wat About You zo uniek maakt is dat wij een persoonlijke benadering hebben. Vergelijk het met door de stad lopen: je ziet mensen, winkels, verschillende kledingstijlen, maar dan onthoud déze stad precies wat jij leuk vindt. Na de eerste registratie onthoud de app precies welke merken, welke kleur en pasvorm jouw voorkeur heeft. Daarnaast maken we gebruik van zogeheten idols (influencers en bekende personen red.) die uit het merkenaanbod van About You een eigen selectie maken en deze op inspirerende wijze presenteren.” Gregory van der Wiel, Claartje Rose en Noor de Groot (Queen of Jet Lags red.) zijn drie van de tien idols waarmee About You een samenwerking is gestart. In Duitsland werkt de online winkel met meer dan 60 idols samen.

In oktober en november zal de webwinkel direct stunten met flinke kortingen tussen 10 en 40 procent. Na Nederland en België zal over zes maanden About You ook in Polen en Tsjechische Republiek gelanceerd worden. De marketing voor de Oost-Europese markt zal verschillen van die voor Nederland en België, die met zijn teasende campagnes via straatbanners, social media en in tv-reclames grootste aankondiging deed. Als de Nederlandse en Belgische consument van About You hun to-go winkelbestemming maken, zullen de Noord-Europese landen Noorwegen, Zweden en Denemarken de volgende landen op de About You-expansielijst zijn.

About You is een dochteronderneming van Collins GmbH & Co. KG, onderdeel van de Otto-groep. In 2014 werd About You door Exciting Commerce uitgeroepen tot Start-up van het jaar. In 2015 en 2017 ontving het bedrijf de 'Best Online-Pure Player' award en de ‘Shop Usability Award 2015’ van Internet World Business. In 2015 werd About You onderscheiden met de prestigieuze ‘Deutscher Handelspreis 2015’ in de categorie innovatie.

Foto credit: About You

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN