Zalando wil over de grens met samenwerking  lokale retailers

Begin dit jaar werd de samenwerking van Zalando met lokale retailers al een keer uitgebreid met kledingwinkels in Duitsland. Nu overweegt de e-tailer de service voor kleding- en schoenwinkels ook uitbreiden naar het buitenland, zo meldt het bedrijf tijdens een conferentie in Keulen.

Het speciale Gax-systeem stelt lokale ondernemers in staat om orders van klanten van Zalando te accepteren en hen te voorzien van de betreffende producten zolang deze op voorraad zijn in hun winkel. De service ging in juni 2016 van start met Duitse schoenwinkels. Nadat meer dan 170 Duitse winkels zich hebben aangesloten bij het project, wil Zalando nu ook retailers uit Oostenrijk en Zwitserland aansluiten. Door de samenwerking heeft Zalando meer producten in het aanbod en helpt het traditionele retailers om online producten te verkopen zonder een eigen webshop op te zetten wat vaak veel kosten met zich meebrengt.

De uitbreiding van de samenwerking met retailers is onderdeel van het doel van Zalando om meer dan een e-commerce speler te worden. Zalando wil een modeplatform worden dat samenwerkt met allerlei soorten partners uit de mode industrie.

Beeld: Zalando

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN