Zalando gaat bezorging van andere partijen regelen

Zalando gaat binnenkort niet alleen kleding en schoenen voor haar eigen platform, maar ook voor andere partijen bezorgen. Dat maakt het bedrijf tijdens een persdag in Berlijn bekend. Het eerste modebedrijf dat gebruik gaat maken van deze dienst is het Deense Bestseller, eigenaar van merken als Vero Moda en Jack & Jones.

Wanneer de dienst precies wordt gelanceerd, is nog onbekend. Het gaat om merken en bedrijven die al te vinden zijn op het verkoopplatform van Zalando. Tot nu toe regelen ze de levering van bestellingen zelf, maar voortaan kan de Duitse e-tailer dat ook gaan doen. De bedrijven kunnen dan een ruimte voor hun voorraden huren in de distributiecentra van Zalando.

Zalando probeert zo de bestaande verkopers meer aan zich te binden, om het ‘centrale besturingssysteem van de modewereld’ te worden. Met de nieuwe service volgt Zalando het voorbeeld van Bol.com, dat dergelijke diensten al langere tijd aanbiedt. De verhuur van ruimtes in haar distributiecentra is een grote inkomstenbron voor de webwinkel.

Beeld: Zalando