• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Zalando opent eerste distributiecentrum in het buitenland

Zalando opent eerste distributiecentrum in het buitenland

Door May-Anne Oltmans

17 dec. 2015

Retail

De Duitse online modegigant Zalando heeft zijn eerste buitenlandse distributiecentrum geopend. Voor het centrum heeft Zalando gekozen voor de Italiaanse plaats Stradella in de Noord-Italiaanse regio Lombardije.

”De investering in de internationale uitbreiding van ons logistieke netwerk geeft ons de kans te evalueren wat betekent dat we nog dichterbij onze klanten kunnen zijn,” zei vice-president Logistiek Christoph Stark. “Net als de eerdere services die we dit jaar hebben ingevoerd - de directe bezorging van ons Duitse magazijn in Parijs, de same day delivery-test in enkele Duitse steden en het makkelijke retourproces om enkele voorbeelden te geven - laat deze test zien dat Zalando de klanttevredenheid wil bijven verbeteren.”

Zalando is momenteel nog bezig met het opbouwen van het distributiecentrum. Het bedrijf is al wel begonnen het pand in te richten met voorraden. In januari 2016 zullen de eerste testbezorgingen vanuit Stradella plaatsvinden.

De webwinkel heeft op dit moment drie distributiecentra in de Duitse plaatsen Brieselang, Erfurt en Mönchengladbach. Daarnaast wordt momenteel gebouwd aan een nieuw centrum in de Zuid-Duitse plaats Lahr.

ZALANDO