• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Zalando’s personal styling service Zalon nu ook beschikbaar in België

Zalando’s personal styling service Zalon nu ook beschikbaar in België

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Zalando lanceert de personal shopping service Zalon nu ook in België. Zalando is al sinds 2015 beschikbaar in Duitsland en werd daarna ook in Nederland, Zwitserland en Oostenrijk gelanceerd.

Ken Fontijn, country manager Benelux bij Zalando: “We zijn bijzonder trots dat Zalon nu ook in België beschikbaar is. Het is fantastisch hoe we met deze dienst meerdere partijen uit de modewereld met elkaar verbinden. Met onze unieke samenwerking kunnen we echt inspelen op de wensen van onze klant. Een persoonlijke stylist wordt op deze manier voor iedereen toegankelijk.”

De klant vult online een vragenlijst in en op basis daarvan gaat een stylist aan de slag met een persoonlijk stylingadvies. De stylist deelt vervolgens een aantal suggesties met de klant. Voldoet de outfit aan de wensen van de klant, dan wordt de outfit opgestuurd om deze op het gemak thuis te passen. De klant houdt de outfit of de producten die hij mooi vindt en kan de andere producten, net zoals bij Zalando, gratis terugsturen. De service is gratis en de klant betaalt enkel voor de kleding die hij houdt.

“De Zalon-stylisten beschikken over alle 1500 merken in het aanbod van Zalando, met in totaal meer dan 200.000 producten. Of het nu gaat om een outfit voor man of vrouw met zo een groot aanbod, is iedere outfit custom made”, vertelt Dieter Meeuwssen, ountry manager België en Nederland Zalon.

“Als modenplatform wil Zalando alle schakels in de modewereld met elkaar verbinden. Het nieuwe initiatief Zalon is daar een mooi voorbeeld van. Enerzijds biedt Zalando zowel mannen als vrouwen de mogelijkheid een personal shopper in de hand te nemen. Anderzijds biedt zij Belgische stylisten een podium in de modewereld,” aldus Zalando in een persbericht.

De stylisten van Zalon worden door Zalando gekozen. Het is een bewuste keuze om met stylisten uit de modewereld te werken, of met stylisten die een mode gerelateerde studie hebben gevolgd. Zalando: “Zo blijven de stylisten ook buiten hun Zalon-activiteiten met de modewereld verbonden en kunnen ze vanuit hun expertise klanten adviseren. De Zalon-stylisten worden nauwkeurig geselecteerd en krijgen een uitgebreide training voordat ze kunnen beginnen.”

Beeld: Zalando

Zalando