• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Zara opent eerste online-offline-winkel in Londen

Zara opent eerste online-offline-winkel in Londen

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

De eerste online pop-upwinkel van Inditex heeft vandaag haar deuren in Londen geopend. De tijdelijke Zara-winkel is de eerste poging van de Spaanse retailer om online en offline met elkaar te laten integreren.

Op een winkeloppervlakte van 200 vierkante meter worden speciaal voor de online verkoop geselecteerde mannen- en damescollecties aangeboden. Wanneer de online bestelling in de winkel voor 2 uur in de middag is geplaatst heeft de consument deze dezelfde dag nog in huis. Wanneer dit niet het geval is, duurt de levertijd een dag. Daarnaast is er ook een uitgebreid gedeelte in de winkel waar aankopen direct gedaan kunnen worden.

De pop-up accepteert net als alle Zara-winkels retouren en omruilen is er ook mogelijk. Dit en betalingen worden makkelijker gemaakt via een innovatief kaartterminalsysteem dat via Bluetooth gekoppeld is. Betalingen via de mobiele telefoon en InWallet behoren ook tot de mogelijkheden.

Andere innovaties in de pop-up zijn de zogenaamde ‘smart mirrors’ die in de pashokjes hangen. Met de hulp van RFID-technologie (Radio Frequency Identification) scant de klant zijn of haar product om eventuele suggesties voor bijproducten te ontvangen. Bij de zelfservice-afdeling van de winkel wordt de kleding automatisch geïdentificeerd waarna de betaling alleen nog via een scherm bevestigd moet worden.

De innovatieve pop-upstore blijft geopend totdat de flasghipstore in het Westfield Stratford winkelcentrum in Londen in mei opent. Deze wordt op dit moment volledig gerenoveerd en opnieuw gemeubileerd.

Beeld: Inditex

Lees ook: Inditex 2,3 miljard nettowinst na negen maanden

Inditex
Zara