Textielsuper Zeeman wil haar aantal nationale en internationale winkels de komende tijd uitbreiden naar een aantal van 2.000. Dat schrijft Retailtrends. De Nederlandse budgetketen vergroot daarbij de capaciteit van haar distributiecentrum in Alphen aan de Rijn, zodat de nieuwe winkels ook vanuit daar kunnen worden bevoorraad.

Zeeman is momenteel al flink aan het uitbreiden. De keten beschikt nu over bijna 1.300 filialen in zeven Europese landen, nadat het twee jaar geleden de Spaanse en Oostenrijkse markt betrad. Onlangs werden in België echter enkele vestigingen gesloten. In Nederland beschikt Zeeman over zo’n 750 winkels.

Zeeman wil tevens niet alleen op fysiek, maar ook op online gebied gaan uitbreiden. Afgelopen april lanceerde de prijsvechter nog een nieuw e-commerce platform, waarbij de webshop en website voor het eerst werden samengevoegd. In Nederland werd de webwinkel vijf jaar geleden opgericht, in België twee jaar later. Ook in de overige landen waar Zeeman actief is, wordt nog een webshop gerealiseerd.