• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Zo ziet ‘s werelds grootste Primark-winkel eruit

Zo ziet ‘s werelds grootste Primark-winkel eruit

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Retail

De Britse fast fashion-keten Primark heeft zijn grootste winkel tot nu toe geopend. De winkel in Birmingham is de 187ste winkel die de retailketen opent. Dit deelt Primark in een persbericht.

De Primark-winkel in Birmingham beslaat vijf verdiepingen en telt 160.000 vierkante meter. De winkel biedt werk aan meer dan 1.000 mensen.

In de grootste winkel van Primark zijn drink- en eetgelegenheden ingericht, waaronder een Primark cafe in Disney-thema, en een restaurant waar men een ‘volledige maaltijd’ kan nuttigen waaronder verse pizza’s en streetfood gebaseerd op de eetcultuur in Birmingham.

De concept-winkel van Primark kent ook zijn eigen schoonheidssalon en blow dry bar, naar voorbeeld van Primark winkel in Oxford Street East in Londen.

Primark schrijft in het bericht nadruk te willen leggen op duurzaanheid en biedt in zijn nieuwe winkel een recyclingprogramma aan, zodat klanten kleding en schoenen (van welk merk dan ook) kunnen recyclen. Alle waterflessen die in de winkel worden verkocht zijn volgens de Britse keten gemaakt van recyclebare of gerecyclede verpakking en in de winkel staan waterfonteinen waar de consument zijn eigen waterfles kan vullen.

"In Primark Birmingham kunnen onze klanten een geweldige ervaring verwachten. Ze kunnen tijd doorbrengen met hun vrienden en familie, heerlijk eten, opladen en plezier hebben en alles, waaronder mode, beauty en homewear onder een dak vinden”, aldus Primarks business development manager Tim Kelly in het persbericht.

Primark
Primark Birmingham
Primark flagshipwinkel