• Home
  • Press
  • Business
  • Afstudeerders 2019 van de Amsterdam Fashion Academy vieren hun werk en gaan voor een schone fashion industrie

Business

Afstudeerders 2019 van de Amsterdam Fashion Academy vieren hun werk en gaan voor een schone fashion industrie

PRESS RELEASE
Door Press Club

10 jul. 2019

De Amsterdam Fashion Academy vierde zondag 30 juni het afstuderen van de Bachelor studenten 2019 Fashion Business en Fashion with Textiles Design in het exclusieve Andaz hotel in Amsterdam. Onderdeel van het evenement was een tentoonstelling van enkele afstudeerprojecten van de Fashion Business studenten en een modeshow waarin de afstudeercollecties van de studenten Fashion with Textiles Design te zien waren.

Na de introductie door Cristiano Carciani, Hoofd Academische Zaken, kreeg duurzame, creatieve en innovatieve mode het podium: de afstudeerders van de ontwerprichting showden hun afstudeercollecties op de catwalk. Net als de tentoongestelde eindprojecten van de studenten Fashion Business, was dit de kroon op hun harde werk van de afgelopen drie jaar. Een optelsom van vaardigheden, kennis en creativiteit.

Daarna volgde het formele gedeelte: de afstudeerceremonie. Gekleed in Amerikaanse afstudeerkleding – muts en toga – kregen alle studenten hun diploma uit handen van Cristiano Carciani. Deze nieuwe generatie afstudeerders is erop gebrand om hun stempel te drukken op de modewereld en de industrie duurzamer en menselijker te maken.

“Voor het derde jaar op rij vieren wij het afstuderen in het Andaz Hotel”, zegt Cristiano Carciani. “De gezellige, elegante en charmante ruimtes passen perfect bij het karakter van de Amsterdam Fashion Academy. Het is de ideale locatie om onze afstudeerders van 2019 te eren. Ze zijn allemaal klaar voor een mooie carrière in de mode-industrie. Hun projecten en collecties gaan over relevante onderwerpen in de maatschappij, van duurzame technieken tot Japanse esthetiek.”

De afstudeerders begonnen drie jaar geleden aan de Amsterdam Fashion Academy, gedreven om veel te leren. Nu hebben ze alle kennis en vaardigheden in huis en zijn zij sterke individuen vol zelfvertrouwen, die weten hoe ze willen werken en hun sterktes en zwaktes kennen. Ze zijn drie jaar lang persoonlijk begeleid door de docenten, een principe dat kenmerkend is voor deze private modeacademie.

De Amsterdam Fashion Academy is een private internationale modeacademie, gevestigd in het centrum van Amsterdam. Op deze state-of-the-art academie staat de student centraal, wat zich uit in een hoog niveau van persoonlijke aandacht, waarbij ook focus ligt op een toekomst in het werkveld. De Amsterdam Fashion Academy is een trotse, kleine academie waar kwaliteit voor kwantiteit gaat. In 2017 is de academie verhuisd naar haar huidige locatie in een elegant pand in het centrum van Amsterdam. Daarmee is een vriendelijke en informele sfeer gecreëerd waar studenten elkaar beter leren kennen en elkaar inspireren.

Modeshow en collecties BA (Hons) Fashion with Textiles Design

De stijlen van de vijf collecties van de Bachelorstudenten (Hons) Fashion with Textiles Design zijn extreem divers en origineel: elegant en chic, sportief en kleurrijk, stoer en gedurfd. We zien verschillende inspiratiebronnen variërend van de Noord-Koreaanse dictatuur tot vrouwen van de toekomst; en verschillende productietechnieken inclusief het hergebruiken van oude sportuniformen en -accessoires en het gebruik van afvalmaterialen en natuurlijke kleurstoffen.

De opleiding Fashion with Textiles Design wordt beloond met een University-graad en leidt studenten op voor een carrière als modeontwerper, stoffenontwerper en/of mode-ondernemer. De opleiding omvat zowel conceptueel als trendgedreven ontwerpwerk met creatieve kniptechnieken, traditioneel patroonknippen, stoffen, onderzoek, illustreren, en zakelijke en productievaardigheden. Dit alles komt samen in de professionele eindshow van de afstudeercollectie.

De getalenteerde afgestudeerden van het Bachelors Honours-programma in Fashion with Textiles Design zijn Myrthe van der Leden, Evelina Anglickaite, Zara Kanaan, Isabelle Wildenburg en Joanna Grice.

Afstudeerprojecten BA (Hons) Fashion Business

De gemeenschappelijke focus van de afstudeerprojecten van de Bachelorstudenten (Hons) Fashion Business is duurzaamheid, toegepast in de productie, processen, materialen en business modellen. De meeste projecten zijn echte projecten, klaar om in de toekomst uitgerold te worden. Van digitale platforms voor de levering van kleding en tweedehands luxueuze kleding en accessoires tot een zwemkledingmerk specifiek voor de Nederlandse markt.

De opleiding Fashion Business, die wordt beloond met een University-graad, is bedoeld voor studenten die een loopbaan ambiëren in de marketing, campaign building, branding, communicatie, trendwatching & voorspelling, en fashion editorial styling. Het is een multidisciplinair programma voor dynamische individuen, die zowel hun creatieve als academische vaardigheden willen uitleven in de modewereld. Met een combinatie van theorie en hands-on praktijk, vormt deze opleiding de studenten tot professionals die de taal en regels van het modesysteem begrijpen. De getalenteerde afgestudeerden van het Bachelors Honours-programma in Fashion Business zijn Martijn Maagdenberg, Robin Broekhuizen, Lene Viktoria Vindenes, Avalon Olivier, Robin Uittenbogert, Aziza El-Wanni, Mick van Dijk, Andrea La Rosa en Francesca Pizziolo.

Voor meer informatie over de afgestudeerden, kijk op www.amsterdamfashionacademy.com

Photos credits: Gaston Lamaitre

Designer credits in first image (left to right): Evelina Anglickaite, Zara Kanaan, Isabelle Wildenburg
Designer credits in second image (left to right in first row): Joanna Grice, Myrthe van der Leden, Joanna Grice, Myrthe van der Leden
Designer credits for second image (left to right in second row): Isabelle Wildenburg, Zara Kanaan, Myrthe van der Leden, Isabelle Wildenburg, Myrthe van der Leden