• Home
  • Press
  • Business
  • Inside Swarovski: Carrières zo schitterend als kristallen

Inside Swarovski: Carrières zo schitterend als kristallen

PRESS RELEASE
Door Press Club

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Swarovski-flagship op 5th Avenue in New York. Credits: Swarovski

"Kristallen zijn de essentie van licht, gevangen en weerkaatst." Dit poëtische concept vat de geest van Swarovski samen, opgericht in 1895 in Oostenrijk. Als 's werelds voornaamste fabrikant van kristal staat het bedrijf bekend om zijn hoogwaardige kristallen, edelstenen en prachtige sieraden en accessoires. Met activiteiten in 170 landen en een divers personeelsbestand van 20.000 werknemers uit 104 nationaliteiten, symboliseert Swarovski innovatie en creativiteit in de luxegoederensector.

Jeugdige geest: Swarovski's dynamische cultuur

Het ethos van Swarovski wordt gekenmerkt door een rijke erfenis, een innovatieve geest en diepgaande toewijding aan inclusiviteit en persoonlijke groei. De bedrijfscultuur is geen abstract begrip; het is een tastbare, dagelijkse realiteit, gevormd door de mensen die deze cultuur belichamen. Met een personeelsbestand waarvan 57 procent uit de jongere generaties bestaat, loopt Swarovski voorop in het stimuleren van jongere stemmen in het bedrijfsleven.

Swarovski-flagship op 5th Avenue in New York. Credits: Swarovski

Anders dan men zou verwachten van een bedrijf met een geschiedenis die meer dan een eeuw teruggaat, bruist Swarovski van jeugdige energie. Deze instroom van nieuw talent zorgt ervoor dat het bedrijf levendig en eigentijds blijft, ondanks zijn lange geschiedenis. Het ethos draait hier om het omarmen van diversiteit, het aanjagen van innovatie en het koesteren van een uiterst inclusieve omgeving waarin ieder individu gewaardeerd wordt. Daarnaast, met 77 procent van het personeel en 68 procent van de leidinggevenden als vrouw, bevordert Swarovski met trots gendergelijkheid en vrouwelijk leiderschap.

Een holistische aanpak van carrièreontwikkeling

Bij Swarovski bloeien medewerkers in een dynamische en ondersteunende omgeving die creatieve vrijheid hoog in het vaandel heeft. Van ambachtslieden tot leidinggevenden wordt elk teamlid aangemoedigd om ideeën aan te dragen die de strategische richting van het bedrijf beïnvloeden. Swarovski is meer dan alleen een werkplek; het fungeert als een katalysator voor aanhoudende persoonlijke en professionele groei.

Dit wordt ondersteund door uitgebreide trainingsprogramma's en vooruitstrevende initiatieven voor carrièremobiliteit, waaronder onderscheidende trajecten zoals Leader, Enrichment, Expert, Explorer, Boomerang en Realignment. Swarovski's inzet voor maatschappelijke verantwoordelijkheid is ook zichtbaar in impactvolle initiatieven, zoals het mentorprogramma voor vrouwelijke vluchtelingen en samenwerkingen die financiële geletterdheid en algemeen welzijn bevorderen.

Een gemeenschap van alumni en levenslange connecties

Swarovski is trots op zijn krachtige alumninetwerk dat duurzame relaties bevordert, zelfs na het dienstverband. Het biedt een platform voor voormalige werknemers om opnieuw contact te maken, kansen te delen en hun betrokkenheid bij het merk voort te zetten. Getuigenissen van alumni weerspiegelen aanzienlijke persoonlijke en professionele groei en benadrukken de rol van Swarovski in hun succesvolle carrièretransities en voortdurende ontwikkeling in diverse industrieën.

Swarovski-flagship op 5th Avenue in New York. Credits: Swarovski

Verhalen van alumni onthullen transformerende ervaringen die leiderschapsontwikkeling, creatieve exploratie en strategische bedrijfsrollen omvatten. Deze verhalen bevatten carrièreswitches van het omgaan met complexe wereldwijde processen tot het leiden van media- en contentprojecten, en zelfs de overstap naar consultancyrollen gericht op organisatieontwikkeling. Deze verhalen benadrukken de brede mogelijkheden bij Swarovski en illustreren de rol van het bedrijf bij het vormgeven van veelzijdige carrièrepaden die traditionele grenzen overschrijden. Elk teamlid wordt aangemoedigd om te verkennen, te innoveren en uiteindelijk leiding te geven in het door hen gekozen vakgebied.

Swarovski zorgt voor een revolutie in de mode-industrie met zijn luxe en innovatie, maar zijn ware briljantie ligt in de toewijding aan zijn mensen – vroeger, nu en in de toekomst. De holistische aanpak van carrièreontwikkeling van het bedrijf, ondersteund door een cultuur die diversiteit en creatieve vrijheid viert, maakt van Swarovski niet alleen een werkplek, maar ook een gemeenschap waarin aspiraties gekoesterd worden en dromen werkelijkheid worden. Via het alumninetwerk blijft het bedrijf invloed uitoefenen en inspireren, wat bewijst dat de banden die hier gevormd worden net zo duurzaam en schitterend zijn als de kristallen die het creëert.

WERKEN BIJ SWAROVSKI?
Klik hier voor alle openstaande vacatures
Swarovski
Workinfashion