• Home
  • Press
  • Business
  • LANCOM Systems toont netwerken voor detailhandel-filialen

LANCOM Systems toont netwerken voor detailhandel-filialen

PRESS RELEASE
Door Press Club

22 jan. 2019

SD-Branch en IoT staan centraal


Aken – Bij de Duitse infrastructuurproducent LANCOM Systems draait het op de EuroCIS dit jaar allemaal om "SD-Branch". Het bedrijf laat zien hoe organisaties hun vestigingen en winkels flexibel kunnen verbinden en de complete netwerkinfrastructuur geautomatiseerd kunnen beheren. De LANCOM Management Cloud (LMC) staat hierbij centraal. Als intelligent controlecentrum maakt de LMC via Software Defined Networking (SDN) het volledige netwerk beschikbaar, bestaande uit WAN, LAN, WLAN en cloud-gebaseerde firewalls. Naast nieuwe access points, supervectoring-routers en een firewall-familie presenteert LANCOM flexibele "Retail-IoT" oplossingen voor digitale prijsetikettering. Lancom staat in hal 10 op stand A10.


Klassieke netwerktechnologieën worden steeds vaker vervangen door SDN. Netwerken worden daardoor net zo flexibel en dynamisch als de overige virtuele diensten. SDN is ook voor de retailsector een kans om te reageren op de toenemende concurrentiedruk. Bedrijven kunnen nieuwe digitale diensten veel sneller, flexibeler en kostenefficiënter aanbieden en kunnen hun filiaalnetwerk ad hoc wijzigen en nieuwe locaties toevoegen.

Met “SD-Branch" speelt LANCOM in op de specifieke eisen van de fysieke detailhandel en biedt een geïntegreerde oplossing die met SD-WAN, SD-LAN, SD-WLAN en SD-Security alle infrastructuurelementen in één platform combineert. Van lokale netwerken (LAN, WLAN) tot wide area-netwerken (WAN) en bescherming door cloud-gebaseerde firewalls.

Retail-IoT - met ESL's naar IoT in de detailhandel

Ook IoT-oplossingen op maat voor winkelketens krijgen veel aandacht op de beurs van LANCOM. Zoals Wireless ePaper, een moderne digital signage-oplossing die processen zoals elektronische prijsetikettering in supermarkten optimaliseert. Op veel plaatsen vertrouwen retailers al op de voordelen van digitale prijsetiketten, de zogenaamde Electronic Shelf Labels of ESL’s.

Op EuroCIS laat LANCOM voor het eerst zijn sterk uitgebreide "Retail-IoT" portfolio zien. De nieuwe U-serie bevat speciale access points met geïntegreerde ePaper-radiomodules die voor het eerst ESL’s ook via externe USB-sticks kunnen aansturen. Daarnaast zijn er locatiefuncties via Bluetooth en WLAN voor locatie-gebaseerde diensten en analyse van de klantfrequentie.

Nieuw: Access Points en routers met supervectoring

Om de nieuwe supervectoring-technologie te kunnen gebruiken, is de juiste router voor de betreffende aansluiting vereist. De LANCOM 1790-serie voldoet aan deze eis en maakt maximaal gebruik van de extra bandbreedte.

Met een moderne draadloze infrastructuur blijft de detailhandel goed voorbereid op toekomstige trends. De nieuwe LN-830U access point biedt snelle 11ac WLAN (Wi-Fi 5) en is geschikt voor IoT. Organisaties kunnen draadloze retail IoT-modules zo via de geïntegreerde USB-poort in de bestaande WLAN-infrastructuur integreren.

Nieuw: firewalls voor veilig filiaalnetwerk

De nieuwe LANCOM R&S Unified Firewalls voegen een cruciale eigenschap toe aan LANCOM-netwerken: cyberbeveiliging. De complete oplossingen zijn eenvoudig te gebruiken en zorgen voor maximale veiligheid dankzij de modernste beveiligingstechnologieën en Unified Threat Management (UTM).

Opmerking voor de redactie: Het management en de woordvoerders van LANCOM Systems zijn op de LANCOM-stand (hal 10, stand A10) beschikbaar voor interviews en achtergrondgesprekken. Graag regelt AxiCom een afspraak voor je: marcus.birke@axicom.com, +31 (0)611 515 006.

Over LANCOM Systems

LANCOM Systems GmbH is de grootste Duitse fabrikant van netwerkoplossingen voor het bedrijfsleven en de publieke sector. LANCOM voorziet professionele gebruikers van veilige en toekomstbestendige infrastructuuroplossingen voor lokale en geografisch verspreide netwerken (WAN, LAN, WLAN) en centraal beheer vanuit de cloud op basis van software-defined netwerktechnologieën (SD-WAN, SD-LAN, SD-WLAN). Alle routers, gateways en draadloze componenten van LANCOM worden ontwikkeld en vervaardigd in Duitsland. Een select aantal van zijn VPN-oplossingen is door het Duitse Federaal Bureau voor Informatiebeveiliging (BSI) gecertificeerd voor de bescherming van uiterst gevoelige netwerken en kritieke infrastructuren (EPCIP). Het hoofdkantoor van LANCOM Systems is gevestigd in het Duitse Würselen, nabij Aken. Klanten zijn MKB, overheidsinstellingen, instituties en grote bedrijven in Duitsland, andere Europese landen en steeds vaker ook in andere delen van de wereld.

EuroCIS
lancom
Press Club