• Home
  • Press
  • Business
  • Met de UNIQLO x Marimekko collectie voor moeder en dochter is gifting season officieel begonnen

Met de UNIQLO x Marimekko collectie voor moeder en dochter is gifting season officieel begonnen

PRESS RELEASE
Door Press Club

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Amsterdam, 17 november 2020 – Internationale kleding retailer UNIQLO kondigt vandaag aan de Marimekko Limited Edition Holiday Capsule Collectie te lanceren op maandag 23 november. De collectie markeert de vierde toonaangevende samenwerking met het Finse designhuis.

“In deze uitdagende tijden is het belangrijker dan ooit om te verbinden met familie en dierbare vrienden tijdens de feestdagen. Onder het thema “Joyful Together” is het kenmerkende simplisme van UNIQLO gecombineerd met Marimekko´s warme en opvallende prints om het samenzijn te vieren in deze speciale tijd van het jaar. We hopen dat iedereen zich comfortabel voelt in deze nieuwe lijn,”
- Yuki Katsuta, Hoofd van R&D bij UNIQLO.

Joyful Together

De nieuwe UNIQLO x Marimekko limited-edition collectie viert het vreugdevolle gevoel van samenzijn in deze tijd van het jaar en roept de warmte en gezelligheid op van 's winters thuis zijn met familie en vrienden.

Voor dit seizoen hebben UNIQLO en Marimekko negen iconische prints uit het Marimekko archief gekozen. Ontworpen door de twee legendarische ontwerpers, Maija Isola en Annika Rimala, brengen deze opvallende en kleurrijke prints UNIQLO´s LifeWear tot leven.

“We zijn trots om wederom samen te werken met UNIQLO aan deze toonaangevende, limited edition capsule collectie voor de feestdagen. Samen met UNIQLO, streven wij ernaar een collectie gezellige en comfortabele items te creeren voorzien van Marimekko´s opvallende prints en kleuren. Met deze samenwerking willen wij plezier in mensen hun dagelijks leven brengen tijdens deze uitzonderlijke tijden,”
- Tiina Alahuhta-Kasko, president en CEO van Marimekko.

Dames collectie

Kids collectie

DESIGNERS

Maija Isola

Maija Isola's (1927-2001) opmerkelijke carriere begon als textielontwerper bij Printex, Marimekko´s voorganger, in 1949 en duurde 38 jaar. Ze ontwierp meer dan 500 textielprints die een verbazingwekkend breed scala aan motieven en ontwerptechnieken omvatten.

Annika Rimala

Annika Rimala (1936-2014) werkte van 1960 tot 1982 als ontwerpster bij Marimekko. Al vroeg verschenen haar moderne, onderscheidende kleding- en printontwerpen op de omslagen en pagina's van enkele van 's werelds toonaangevende modebladen. Haar werk werd ook gekenmerkt door tijdloosheid, bruikbaarheid en humor.

FW2020
Marimekko
Press Release
Uniqlo