• Home
  • Press
  • Business
  • Tommy Driessen presenteert debuutcollectie tijdens openingsshow Dutch Sustainable Fashion Week (DSFW)

Tommy Driessen presenteert debuutcollectie tijdens openingsshow Dutch Sustainable Fashion Week (DSFW)

PRESS RELEASE
Door Press Club

bezig met laden...

Scroll down to read more

Amsterdam, 24 april 2019 – Vandaag is tijdens een persevent bekend gemaakt dat Tommy Driessen de Dutch Sustainable Fashion Week opent met de spraakmakende debuutcollectie. De unieke ‘sustainability meets glamour’ collectie van Tommy Driessen Collections laat zien dat duurzaamheid en mode & glamour onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Tommy heeft speciaal voor deze collectie zijn zorgvuldig geselecteerde, en jarenlang opgebouwde archief van vintage materialen en spectaculaire stoffen aangesproken.

Met deze ‘fashtainable’ collectie wil Tommy een bijdrage leveren aan de duurzame toekomst van de Nederlandse mode. Als toonaangevend stylist zocht hij een oplossing voor het ultieme fast fashion ritme van rode loper outfits. Regelmatig worden prachtige items slechts één keer gedragen op de rode loper. Om de ambacht die in deze unieke stukken verwerkt zit te prijzen verwerkt Tommy deze items tot nieuwe collectiestukken. Hij geeft deze spraakmakende, opvallende outfits een remake en daarmee een tweede leven.

In 2018 presenteerde Tommy al een aantal items vanuit ditzelfde concept. Zo droegen Geraldine Kemper en Jennifer Hoffman tijdens het Televizier Gala 2018 ontwerpen van Tommy. Tommy streeft ernaar om de looks continu te blijven vernieuwen om de mogelijkheden op het gebied van het oneindig hergebruik onder de aandacht te brengen en anderen te inspireren dit ook te doen. Zijn speciaal voor de DSFW ontworpen collectie zal getoond worden op donderdag 3 oktober tijdens het openingsevenement van dit duurzame modevenement.

Cécile Scheele, Algemeen Directeur DSFW: “Ook dit jaar wordt er weer groots aandacht besteed aan het hergebruik van de grote hoeveelheden kleding die heden ten dage wereldwijd geproduceerd worden. We zijn bijzonder enthousiast over de samenwerking met Tommy Driessen dit jaar m.b.t. de openingsshow. Bij draagbare duurzame mode wordt al snel gedacht aan basics of weinig modische kleding. Tommy Driessen laat zien dat zelfs bij de meest glamoureuze fashion gelegenheden er duurzame keuzes gemaakt kunnen worden.”

About Tommy Driessen Collections

Tommy Driessen Collections ontleent haar bestaansrecht aan de getalenteerde stylist en designer Tommy Driessen. Al jarenlang werkt Tommy als topstylist met de grootste namen in de entertainmentindustrie. Voortdurend wordt Tommy omringd door creatieve designs en materialen, welke als voedingsbodem dienen voor Tommy’s eindeloze creativiteit en inspiratie.

DSFW
DSFW 2019
Dutch Sustainable Fashion Week
Press Release
Tommy Driessen