• Home
  • Press
  • Business
  • TRENDS AGENCY THE FUTURE LABORATORY ZET VOET AAN WAL IN DE BENELUX

Business

TRENDS AGENCY THE FUTURE LABORATORY ZET VOET AAN WAL IN DE BENELUX

PRESS RELEASE
Door Press Club

4 sep. 2019

De toekomst is niet meer wat ze geweest is.’ Die baseline, verwijzend naar de songtitel ‘The Future ain’t what it used to be’ van Pandora’s Box, is de voornaamste bestaansreden van The Future Laboratory. Het consultancybureau, opgericht in 2001, werkte vanuit London, New York en Melbourne al voor meer dan 1000 bedrijven en merken in 37 landen. En voortaan is het dus ook actief in de Benelux.

Trendwatchers en foresight consultancies spinnen garen bij de toenemende onzekerheid over de toekomst. Ze informeren merken en bedrijven over een supersnel veranderende wereld en hoe ze daarin hun plaats kunnen verwerven of behouden. The Future Laboratory geldt als een van de belangrijkste trend & future consultancies in de wereld, met klanten als Google, Condé Nast, BBC, BMW, Unilever, Harrods, Shiseido en Selfridges om er maar enkele te noemen. Het bedrijf dat meer dan 80 in-house ‘futuristen’ tewerkstelt, zet nu ook in op België en Nederland. We spraken met Marc Leyssens, Commercial Director Benelux voor The Future Laboratory.

Hoe zal de nabije en verdere toekomst eruitzien en wat betekent dat voor organisaties, merken en bedrijven? Maar vooral: welke opportuniteiten en groeikansen biedt die toekomst hun?

“Voor vele buitenlandse merken en bedrijven is het inschakelen van een zogenaamd foresight agency even evident als een beroep doen op pakweg een boekhoudkantoor. Dat besef is bij onze bedrijven vaak nog niet of in veel mindere mate aanwezig”, zegt Leyssens. “We vragen ons wel af hoe het komt dat enkele sectoren van onze economie het steeds moeilijker krijgen, maar we denken te weinig aan de mogelijke oplossingen om dat te voorkomen. Anticiperen op verandering is nu eenmaal niet onze sterkste kant. Onze bedrijven moeten minder defensief en meer offensief gaan denken en handelen.

Met ons team van meer dan 80 experten en een unieke, consistente methodologie hebben we al meer dan 1000 merken en bedrijven in 37 landen succesvol begeleid in hun groei op economisch, ecologisch, technologisch en maatschappelijk vlak. En dat willen we voortaan dus ook doen voor merken en bedrijven in de lage landen.”

‘ESSENTIEEL WERKINSTRUMENT, DAT ONMOGELIJK IN DE GEREEDSCHAPSKIST VAN DE HUIDIGE MARKETEER MAG ONTBREKEN’

MARC LEYSSENS, COMMERCIAL DIRECTOR BENELUX VOOR THE FUTURE

ABONNEMENT OP DE TOEKOMST

Om hun klanten – van multinationals tot kmo’s – te helpen bij het formuleren en ondersteunen van hun toekomstambities, bieden ze bij The Future Laboratory verschillende abonnementsformules aan via hun trendportal LS:N Global Networks.

De overzichtelijke en dagelijks geactualiseerde website bevat een schat aan informatie over inspirerende nieuwe producten, services en (merk) innovaties. De site documenteert op systematische wijze veranderend consumentengedrag & trends en verschuivingen in acht belangrijke sectoren: Eten & Drinken, Schoonheid, Gezondheid & Welzijn, Luxe, Mode, Retail, Fintech, Toerisme en Jeugd. Marc Leyssens noemt het platform een ‘essentieel werkinstrument, dat onmogelijk in de gereedschapskist van de huidige marketeer mag ontbreken’.

Aan een abonnement dat toegang verleent tot alle publicaties en downloadbare rapporten op LS:N Global hangt een prijskaartje van € 3.500 tot € 7.800 per jaar, naargelang het aantal gebruikers. Vanaf 1 juli e.k. worden enkele nieuwe prijsmodellen gelanceerd, waarbij gericht toegang kan worden verleend tot één of meerdere sector(en), zonder mogelijkheid tot het downloaden van rapporten bijvoorbeeld.

GEEN TOEKOMSTVOORSPELLING, MAAR EEN TOEKOMSTBESTEMMING

Je kunt de toekomst niet voorspellen. Er bestaat geen kristallen bol. The Future Laboratory baseert zijn aanpak daarom op strategische foresight- methodieken die bedrijven helpen om te anticiperen op veranderingen en te focussen op nieuwe of betere kansen. Ze tonen ook hoe ze hun veerkracht kunnen opbouwen en hun aanpassingsvermogen kunnen versterken. Strategische foresight is van oorsprong een heel theoretische discipline, gericht op het verkennen van alternatieve toekomstscenario’s.

“Bij The Future Laboratory werken we heel actiegericht. We bedenken voor onze klanten

strategieën door de juiste chemie te zoeken tussen hun interne capaciteiten en de externe krachten en brengen die in kaart. Daarna helpen we onze klanten een reeks acties uit te voeren in functie van hun commerciële ambities en doelen”, vat Marc Leyssens de kerngedachte van het bedrijf samen.

The Future Laboratory biedt naast abonnementen op LS:N Global een ruime waaier aan foresight services aan, variërend van trend events, presentaties en workshops tot maatwerk aangaande toekomstgerichte missies en trajecten.

Fotos's: The Future Laboratory