• Home
  • Press
  • Events
  • CreativeNL Open Call: Ga mee als Game Changer naar Hongkong

CreativeNL Open Call: Ga mee als Game Changer naar Hongkong

PRESS RELEASE
Door Press Club

bezig met laden...

Scroll down to read more

Events

Credits: CreativeNL

Actief in de creatieve industrie op circulair design en ambities in Azië? Sluit je aan in het uitwisselingsprogramma Game Changers!

Oproep: Sluit je aan als Game Changer en neem deel aan de missie naar Hongkong! Reageer voor 25 september 2023.

Nederland is partner van het Hong Kong Design Centre in 2023. Het hele jaar staat in het teken van uitwisseling rond circulair design. Houd jij je met dit onderwerp bezig, heb je internationale ambities in Azië en interesse om aan te sluiten? Laat het ons weten en sluit je aan bij de missie. Doe dat graag zo snel mogelijk en uiterlijk 25 september 2023 via een e-mail aan Monique Knapen.

Wil je meer weten? Kom naar onze informele Meet Up op 15 september in Den Haag.

Missie: 28 november - 1 december 2023

In voorbereiding is een 4-daags programma (missie) voor Nederlandse deelnemers. Dit zal plaatsvinden tijdens de Business Of Design Week (BODW) van dinsdag 28 november tot en met vrijdag 1 december in Hongkong.

Nederland is dit jaar partnerland van de Business Of Design Week. BODW is het meest invloedrijke, jaarlijkse evenement in Azië op het gebied van design, innovatie en brands. Na een succesvolle, voorbereidende samenwerking in 2022, werkt het Topteam Creatieve Industrie in 2023 samen met de BODW aan de uitdagingen die komen kijken bij de transitie naar een circulaire economie.

Voor wie?

Deze missie staat open voor deelname door Nederlandse bedrijven, designers en onderzoekers. We zetten de spotlights op circulariteit in de gebouwde omgeving, duurzame mode en textiel en product design.

Wat bieden we?

We bereiden samen met onze partner het Hong Kong Design Centre, het Nederlands consulaat-generaal in Hongkong, de RVO en de ministeries van OCW, EZK en BZ een aantrekkelijk programma voor. We zetten in op het faciliteren van langdurige samenwerking tussen Nederlandse bedrijven, ontwerpers en onderzoekers met partners in Hongkong.

Programma onderdelen van de (gezamenlijke) missie

  • Deelname aan de conferentie BODW
  • Presentaties en rondetafelgesprekken in het Nederlands paviljoen (The Room NL)
  • Diverse netwerkmomenten
  • Gelegenheid voor individuele matchmaking/ afspraken
  • Excursies naar relevante partners in Hongkong
  • Deelname galadiner
  • Deelname Dutch Night

Waarom deelnemen?

De missie biedt de basis om relaties met relevante partners in Hongkong te verkennen of te verstevigen. Je kunt jouw kennis verdiepen dankzij tientallen presentaties van internationale experts tijdens de conferentie. Dit nationale programma zal mede dankzij de deelname door Directeur-Generaal Cultuur en Media bij het ministerie van OCW - Barbera Wolfersberger – deuren openen. In The Room NL en tijdens de netwerkmomenten en individuele afspraken is er volop de gelegenheid om jouw bedrijf, organisatie of product bekend te maken en jouw marktkansen te vergroten.

Innovatie

Onderdeel van Game Changers is een programma rond innovatie in de creatieve industrie. NADR (Netherlands Applied Design Research) brengt recente onderzoeks- en innovatieprojecten van Nederlandse universiteiten, hogescholen en bedrijven op het onderwerp circulair design in kaart. De resultaten worden gepresenteerd tijdens de BODW. We willen met onderzoekers uit de regio gezamenlijk dit thema verder onderzoeken en innovaties in de sector stimuleren.

Wat zijn de kosten?


Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening van de deelnemers. De kosten voor deelname aan de BODW zijn inbegrepen. We hebben afspraken met Cathay Pacific gemaakt voor economy class vluchten, echter het staat deelnemers vrij om zelf arrangementen te maken. Ook bieden we een aantal hotelopties in verschillende prijsklassen vanaf 125 euro per nacht. Voor een bezoek aan Hongkong is geen visum nodig.

Credits: CreativeNL

Bewustzijn van onze impact op het milieu

We zijn ons bewust dat deze missie, en onder andere het afreizen naar Hongkong, een grote impact heeft op het milieu. We maken ons programma zo circulair mogelijk en spannen ons samen met onze partners in om een negatieve impact zo klein mogelijk en ook meetbaar te houden.

Meet Up ter voorbereiding: 15 september 2023

Denk je erover deel te nemen aan de missie naar Hongkong? Kom dan naar onze informele Meet Up op vrijdagochtend 15 september, 10 - 12 uur bij RVO in Den Haag. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door RVO en CreativeNL. We lichten dan het programma van de missie toe en vertellen meer over de kansen en uitdagingen van ondernemen in Hongkong. Uiteraard beantwoorden we ook graag al je vragen en hopen eventuele twijfels weg te kunnen nemen. Ga voor meer informatie naar de website van CreativeNL.

Aanmelden missie en contact

Heb je interesse om mee te gaan naar Hongkong? Neem zo spoedig mogelijk en uiterlijk 25 september contact op met Monique Knapen (strategisch landenexpert China bij CreativeNL en projectleider voor Game Changers) via e-mail monique@creativenl.nl Het aantal beschikbare plekken is beperkt.

Organisatie en samenwerkingspartners

CreativeNL is als uitvoerder van het internationale programma van CLICKNL verantwoordelijk voor de organisatie van deze missie. Het programma wordt in nauwe samenwerking ontwikkeld met het Hong Kong Design Centre, het Nederlands consulaat-generaal in Hongkong, RVO en de ministeries van OCW, BZ en EZK. Ook lokale partners zoals de Business Environment Council (BEC) dragen bij aan de invulling van programma-onderdelen van de missie.

Over Game Changers

Het nationale programma Game Changers bestaat uit activiteiten in Nederland en Hongkong, denk aan matchmaking, expertmeetings op seminars, nominaties voor awards, werkbezoeken en een tentoonstelling.

Veel mensen hebben zich al als belangstellende aangemeld. Het Nederlandse programma tijdens de Knowledge Of Design Week in juni was een groot succes. Partijen hebben elkaar ook ontmoet tijdens het uitgebreide werkbezoek van een delegatie uit Hongkong begin van dit jaar. Het verslag lees je in dit e-book.

Meer informatie, aanmelden en contact

Blijf op de hoogte, volg ons op LinkedIn en meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Business of Design Week
CreativeNL
HONG KONG