• Home
  • Press
  • Mode
  • anna + nina X Romy

anna + nina X Romy

PRESS RELEASE
Door Press Club

bezig met laden...

Mode

Als klein meisje kon Romy zich urenlang verliezen in de met fluweel beklede sieradenkistjes van haar moeder. Schatkistjes waren het, vol dromen, lieve herinneringen en toekomstige erfstukken. Dit gevoel legt Romy Boomsma - Vogue columnist, vrouw van Arie en moeder van Bobby en Mozes - nu in haar sieradencollectie voor anna + nina.

Carte blanche kreeg ze, zolang anna + nina het maar uit konden voeren in solid 14Karaat goud met kleurrijke edelstenen als robijn, rozenkwarts, amethist, lapis lazuli en turquoise. “Ik wilde iets maken dat tijdloos is, sieraden voor je persoonlijke schatkistje, subtiele sieraden die je aan je kinderen zult doorgeven.”

De collectie zit vol persoonlijke symboliek. Zo ging haar moeder’s ring met robijntjes naar haar zusje Ruby. Met diens toestemming ontwierp ze een eigen variant op die ring, omdat zij die zelf ook zo graag had gekregen. Dit werd de ‘Ruby Ring’. De kleine gouden zonnebloemen, als charm of verwerkt in een ragfijn halskettinkje en armbandje, verwijzen naar de eerste bloemen die zij van haar grote liefde Arie kreeg.

Romy is gek op vintage gouden bedeltjes. Je kunt ze op talloze manieren dragen - aan kleine oorringen, aan het slotje van kettinkjes en arm- of enkelbandjes, en vrij combineren met je eigen vondsten. Voor de anna + nina collectie ontwierp ze naast het zonnebloempje een kleine bewegende Pinokkio, een ridderlijk dolkje, een Victoriaans kruisje en een vintage-stijl mini amulet en medaillon met piepklein robijntje.

De armbandjes en kettinkjes van kleine edelstenen en 14K gouden kraaltjes maken je blij. Of je nu gelooft in de healing eigenschappen van die prachtig gekleurde natuursteentjes of niet; je draagt de zomer altijd bij je. De langere kettinkjes kunnen trouwens ook als dubbel enkelbandje.

De AN x Romy collectie is vanaf eind juni alleen verkrijgbaar in anna + nina's officiele webshop én in de anna + nina winkel aan de Reguliersgracht 85 in Amsterdam - waar het atelier van de eigen edelsmid is en waar de echt gouden sieraden worden verkocht.

AN x Romy
anna nina
Press Club
Press Release
romy boomsma
Scroll down to read more