• Home
  • Press
  • Mode
  • ANOTHER-LABEL 2021

ANOTHER-LABEL 2021

PRESS RELEASE
Door Press Club

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Another-Label

Terugkijkend op 2021 heeft het Amsterdamse style brand Another-Label grote stappen gezet en verschillende hoogtepunten bereikt. Zo heeft het merk een eigen webshop gelanceerd, de allereerste schoenencollectie uitgebracht, een partnership opgezet met JuiceBrothers en een prachtige sieradenlijn ontworpen in samenwerking met MEA MARÈ. Een korte terugblik op het succesvolle jaar 2021.

Begin 2021 lanceerde Another-Label haar vernieuwde website, mét een eigen webshop. Na een breed scala aan verkooppunten, zowel on- als offline, was de stap om een eigen webshop te lanceren een logische volgende stap voor het Amsterdamse label. De webshop biedt zowel voor dames als heren een gevarieerde collectie. Iedereen in Nederland, België én Duitsland kan de nieuwste collectie via another-label.com bestellen.

Daarnaast is het niet onbekend dat bij Another-Label alles draait om goede energie: het connecten van mensen, elkaar inspireren en aanvullen. Zo creëert Another-Label elke keer weer bijzondere en unieke collaborations met talenten en merken die dezelfde visie delen. Het afgelopen jaar ontwierp Another-Label unisex workwear voor het personeel van de grootste cold pressed sappenbar van Nederland: JuiceBrothers. Vanaf dit jaar zijn alle ketens in Nederland voorzien van de nieuwe werkkleding; een gezamenlijk ontworpen lijn die bedoeld is als verlenging van de kenmerkende JuiceBrothers huisstijl.

Another-Label

Uit een tweede samenwerking met sieradenmerk MEA MARÈ is een prachtige, tijdloze sieradenlijn ontstaan. Another-Label en MEA MARÈ bundelden hun krachten om de Fall/Winter 2021 collectie te verrijken en tevens ruimte te geven aan lokale talenten. Het creatieve team van Another-Label ontwierp samen met oprichter Sebastian Wied Leyton een sieradencollectie bestaande uit drie type kettingen en twee verschillende pendants, waarvan één pendant in drie verschillende kleuren uitkomt. De zandstructuren met zijn zachte vormen en de diverse natuurlijke kleuren waren uitgangspunten om de kleuren te ontwikkelen voor deze collectie.

Another-Label

Duurzaamheid is een van Another-Label’s belangrijkste kernwaarden, het merk streeft er dan ook naar om elke nieuwe collectie duurzamer te ontwerpen dan de vorige. Door een mix van conventionele en duurzame materialen aan te bieden, willen ze hun ecologische voetafdruk verkleinen. Vanaf dit jaar zijn de duurzame artikelen te herkennen aan het lichtgroene ‘Another Conscious Choice’ label.

Als kers op de taart heeft het merk een enorme stap gemaakt in het verder uitbreiden van de collectie met een schoenenlijn. De laarzencollectie bestaat uit zes verschillende stijlen, waarvan er twee stijlen twee kleuropties hebben. De laarzen zijn gemaakt van hoogwaardig leer en worden volledig met de hand gemaakt door een zeer ervaren familiebedrijf in Portugal. Deze handgemaakte collectie is een perfecte aanvulling op alle sets.

Another-Label

Bij zowel de samenwerkingen als bij de keuze van modellen kiest het merk zeer bewust aan wie zij zich verbinden. Zo schittert Amsterdams dj talent Ki/Ki op de Holiday ’21 collectie. Ze begon haar carrière als dj in underground clubs, waar ze 90’s trance muziek draaide. Nadat ze werd ontdekt door de gerenommeerde artiest Job Jobse, maakte ze naam voor zichzelf en werd ze geboekt voor meerdere commerciële festivals. De Holiday collectie bestaat uit stijlvolle kleding voor de feestdagen. Er zijn verschillende pakken - waar het merk om bekend staat - van velours en glitterstoffen. Ook zijn er een aantal mooie vrouwelijke jurken verkrijgbaar in soepelvallende stoffen.

Kortom, het jaar 2021 heeft Another-Label nóg meer op de kaart gezet. Met een positieve terugblik op het afgelopen jaar kijkt Another-Label enthousiast en vol energie vooruit naar nieuwe samenwerkingen, uitbreidingen van de collecties en nog veel meer in het nieuwe jaar. Cheers!

Another-Label

Lees meer over Another-Label op de merkpagina: fashionunited.com/companies/another-label-media

2021
Another Label