• Home
  • Press
  • Mode
  • Christian Wijnants introduceert eerste breigoedcollectie voor mannen

Christian Wijnants introduceert eerste breigoedcollectie voor mannen

PRESS RELEASE
Door Press Club

7 mei 2019

Mode

Christian Wijnants bouwt zijn prêt-à-portercollectie uit met een eerste collectie voor heren. Wijnants ontwierp over de jaren heen in alle stilte enkele pièces uniques in intieme kring, voornamelijk vrienden van het label. Voor winter 2019 debuteert de Belgische ontwerper met een lijn van luxueuze truien voor heren.

“Enkele jaren terug realiseerde ik een kleine herencapsule. De collectie was een onmiddellijk succes en de vraag naar nieuwe stuks hield aan. Ik speel al langer met het idee maar koos ervoor om deze collectie op mijn eigen tempo te benaderen.”

De debuutcollectie focust op discreet luxe breigoed en vindt haar oorsprong in de ontstaansjaren van Christian Wijnants. Het vertrekpunt is de rondbreitechniek, een intrigerende techniek waarvan de ontwerper zijn handelsmerk heeft gemaakt. De capsule beslaat drie verschillende interpretaties op deze techniek: twee truien, met en zonder rolkraag, in merinoswol en één trui met ronde kraag in baby alpaca. Wijnants speelt naar gewoonte met een levendig kleurenpalet, ditmaal burnt tangerine en Perzisch oranje, en verenigt in deze eerste herencollectie zachte materialen en luchtige silhouetten.

De ontwerper laat zich inspireren door Oezbekistan en de vindingrijke textielhandelaars langs de Zijderoute. Hij baseert zich op traditionele breitechnieken en aloud vakmanschap maar geeft hier een moderne twist aan. Dit komt tot uiting in de sereniteit die heerst over de collectie: ongedwongenheid en poëzie gaan hand in hand.

Christian Wijnants haalt opnieuw de rijke Perzische cultuur aan. Dit vertaalt zich naar jacquardbreigoed, intarsia truien en 3D geprinte truien, een combinatie van Ottomaanse kunde en Oriëntaalse poëzie. De ontwerpen doen mannelijk en comfortabel, een hedendaagse interpretatie van luxebreigoed dat comfort en souplesse samenbrengt. Genereuze silhouetten worden gepresenteerd met sweatpants in lichte materialen, hetgeen zorgt voor een onconventionele toets.

Zijn talent voor artisanaal breiwerk, doorgedreven kleurgebruik en grafische motieven leverde Christian Wijnants in 2013 de Internationale Woolmark Prize op. Met deze nieuwe lijn voor heren wordt de typerende Christian Wijnants stijl voor het eerst aangeboden aan het herensegment. De collectie is verkrijgbaar vanaf juni 2019 in geselecteerde winkels.

PHOTO CREDITS: MARTINA BJORN

O V E R C H R I S T I A N W I J N A N T S

Afkomstig uit Brussel, verruilde de ontwerper zijn thuisbasis voor Antwerpen in 1996 om er mode te studeren aan de modeafdeling van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten. Zijn afstudeercollectie won de Dries Van Noten-prijs voor de beste collectie in 2000. Na zijn studies stelde Wijnants zijn collectie voor op het bekende Festival d’Hyères, waar hij de Grand Prix won en zijn label werd ingekocht door gerenommeerde boetieks als Colette in Parijs. Na een periode bij Dries Van Noten, lanceerde Wijnants zijn eigen label in 2003. Wijnants presenteert zijn collecties tijdens de officiële modeweek van Parijs. Zijn talent voor artisanaal breiwerk en grafische motieven leverde hem de Internationale Woolmark Prize 2013, de Andam Award van 2006 en de 2005 Swiss Textiles Award op. Vandaag wordt zijn collectie internationaal verdeeld in luxeboetieks als onder meer Le Bon Marché (Parijs), Bird (New York), Neiman Marcus (USA), Nordstrom (USA & Canada), Mameg (Beverly Hills), The Modist (Dubai), Bio Top (Tokio), Tomorrowland (Tokio), Beams (Tokio), Galleria Department Store (Seoul), Lotte department store (Seoul). In september 2015 opende Christian Wijnants zijn eerste flagship store in de Steenhouwersvest in Antwerpen en lanceerde kort daarna de webshop www.christianwijnants.com.

Christian Wijnants
Press Club