• Home
  • Press
  • Mode
  • Christian Wijnants lanceert eerste volwaardige schoenen- en accessoirecollectie

Christian Wijnants lanceert eerste volwaardige schoenen- en accessoirecollectie

PRESS RELEASE
Door Press Club

24 jan. 2019

Mode

C H R I S T I A N W I J N A N T S S S 1 9 I N T R O D U C E E R T A L L E R E E R S T E V O L W A A R D I G E S C H O E N E N - E N A C C E S S O I R E C O L L E C T I E

Voor zijn lente-zomer ’19-collectie verbeeldt Christian Wijnants een imaginaire reis van het Midden-Oosten naar het Verre Oosten. De collectie is opgebouwd rond een fascinatie voor escapisme en schetst een dromerige illusie van de meest kleurrijke culturen en invloeden langs de Zijderoute.

Voor het eerst in zijn carrière vult Christian Wijnants zijn prêt-à-portercollectie aan met een volwaardige schoenen- en accessoirecollectie, van felgekleurde ankle boots, slippers en sandalen over raffia tote bags, cross-body bags en rugzakken tot lederen handschoenen en opvallende oorringen in al even levendige kleurschakeringen.

Het zijn stuk voor stuk hoogwaardige interpretaties van het Perzische thema, vertaald naar Europees vakmanschap en Oosters handwerk. De lederwaren worden in gereputeerde Italiaanse ateliers vervaardigd, gestoeld op eeuwenoude tradities en diepgewortelde knowhow. De juwelen worden met de hand gemaakt in Oosterse familieateliers.

Felgekleurde, gehaakte tassen, rugzakken met bloemenmotieven en eenvoudige enveloptassen in speelse kleuren geven een nieuwe meerwaarde aan de uitgebreide schoenencollectie, van eenvoudige enkellaarsjes in kleurrijke tinten over geknoopte lederen sandalen met houten blokhak tot sportieve slippers met bloemenprints. Kleurrijke oorbellen in halftransparante hars, lange handschoenen in sprekende kleuren en handtassen in crispy materialen weerspiegelen met verve het gevoel voor romantiek dat deze collectie uitademt.

Op de maat van Japanse drums werd de collectie tijdens PFW ingeleid door een ultrazomerse look: de eenvoud van een minimalistisch, mannelijk wit hemd wordt getemperd door een oversized, luchtige broek in lichtblauwe organza. Sterke kleuren manifesteren zich in heldere, luchtige looks, van een tailored mannenkostuum tot felgekleurde windjacks, oversized shorts en zwierige rokken – met lagen van blauw, lichtgroen en roze –, met als hoogtepunt een glanzende, roze trenchcoat.

Als knipoog naar de gekende prints uit eerdere collecties van het Christian Wijnants, omarmt de collectie bloemenpatronen en ruiten, zowel op geprinte stoffen als in jacquardbreigoed. Patronen geïnspireerd op vintage kimono's worden vertaald naar grafische mozaïeken die grotere en kleinere bloemen combineren op verschillende schalen en in asymmetrische patronen.

Een virtuoos samenspel van uiteenlopende ruitenmotieven siert katoenen trenchcoats, zijden voile en jacquardbreigoed. Gelaagde motieven en ongedwongen geometrie laten zich gelden op androgyne jassen, oversized bloezen, frivole rokken en lichte jurken. Genereuze silhouetten worden gecombineerd met lichte leggings, terwijl zijden shantoeng-kostuums gedurfde variaties laten zien van mannelijke vormen en tailored details. De collectie suggereert een organische elegantie die speelt met volumes, van luchtige silhouetten in raffia tot androgyne ensembles in jeans.

De SS19-collectie is verkrijgbaar vanaf eind januari 2019 in geselecteerde winkels, in de flagshipstore in de Antwerpse Steenhouwersvest 36 en via www.christianwijnants.com.

Christian Wijnants