• Home
  • Press
  • Mode
  • Famke Louise winnaar Dom Bontje

Famke Louise winnaar Dom Bontje

PRESS RELEASE
Door Press Club

bezig met laden...

Mode

Vlogger Famke Louise is de winnaar van de verkiezing tot Dom Bontje 2018. Ruim 25.000 dierenliefhebbers brachten afgelopen maand hun stem uit op de verkiezing die jaarlijks georganiseerd wordt door dierenbeschermingsorganisatie Bont voor Dieren. Met een nipte meerderheid van de stemmen wist ze concurrent Anky van Grunsven achter zich te laten. Famke Louise weigert de prijs die bij de titel hoort in ontvangst te nemen.

Naast Famke Louise blijven ook veel andere vloggers en influencers bont dragen. Onbegrijpelijk in een tijd waarin de grote modehuizen achter elkaar bont afzweren vanwege het dierenleed. De invloed van vloggers is vooral onder jongeren heel groot, bij wie ze mateloos populair zijn. Famke Louise droeg in een aantal vlogs een bontkraag van coyote. De winnares heeft in aanloop naar de uitreiking wel nagedacht over het leed dat schuilgaat achter de bontindustrie. Toch is er vanuit het management besloten nu geen publiekelijke uitspraken te doen.

Nicole van Gemert, directeur Bont voor Dieren:“Famke Louise heeft ontzettend veel jonge fans. Bont dragen en er zelfs trots over zingen zoals Famke doet, stimuleert de jeugd helaas om ook jassen of accessoires met echt bont te kopen. Bont gaat altijd gepaard met dierenleed, daarom ben ik blij dat zoveel mensen op haar hebben gestemd. Een bontvrije toekomst ligt namelijk bij de jeugd. Hopelijk stoppen naast de vele modehuizen ook de vloggers en influencers met het in stand houden van de bontindustrie."

Gelukkig zijn er ook genoeg bekende vloggers die zijn gestopt met bont of die zich openlijk uitspreken tegen de martelmode. In aanloop naar de verkiezing van 2018 heeft straatvoetballer en vlogger Soufiane Touzani aangegeven geen bont meer te dragen. Modeblad &C heeft na contact met Bont voor Dieren foto’s en filmpjes met echt bont verwijderd van hun Instagramaccount. Vloggers als Teske de Schepper en Nino Wilkes steunen Bont voor Dieren en zetten regelmatig hun social media in voor de strijd tegen bont. Bont voor Dieren hoopt dat niet alleen de jeugd, maar ook andere bekende Nederlanders en bladen daar een voorbeeld aan nemen.

Zolang bekende Nederlanders ervoor kiezen bont te dragen, zal Bont voor Dieren de verkiezing Dom Bontje blijven organiseren. Het is het hele jaar door mogelijk mensen of programma’s te nomineren.

Bont
Dom Bontje
famke louise
Press Release
Scroll down to read more