GANT vertelt het verhaal achter 7 preppy iconen

Amsterdam, 3 juli 2019 - GANT bestaat 70 jaar en om dit te vieren worden de preppy iconen, die het merk de afgelopen 70 jaar heeft geperfectioneerd, in het zonnetje gezet. Het verhaal over de iconen begint in de jaren '50. Sindsdien is GANT nooit gestopt met leren, innoveren en creëren.

In 2019 viert GANT zeven decennia Amerikaanse sportswear met zeven preppy iconen; het Button-Down Shirt, de Club Blazer, de Chino, het Piqué Shirt, de Heavy Rugger, de Varsity Jacket en de Cable Knit. De preppy iconen zijn geïnspireerd op het moderne bedrijfsleven; GANT legt hiermee de nadruk op de nieuwe, informele kijk op de back-to-work-garderobe. Het gaat om het mixen en in lagen aanbrengen van traditionele kantoorstukken met moderne iconen, maar ook door middel van gedurfde prints, ruiten en kleurgebruik. Allemaal gestyled om nieuwe uitdagingen aan te gaan en een afspiegeling te zijn van de manier waarop we nu werken.

Het Piqué Shirt en de Chino werden dit voorjaar al uitgelicht, maar voor herfst/winter 2019 zullen de andere vijf iconen de hoofdrol spelen. GANT neemt je mee terug in de tijd en vertelt het verhaal achter elk icoon.

1950's Button-Down Shirt

Het verhaal van GANT begon in 1949 met de droom het perfecte shirt te creëren. Zeven decennia later is het Button-Down Shirt nog steeds een preppy icoon. Het Button-Down Shirt is beschikbaar in meerdere kleuren, met bloemenprints, strepen en ruiten. Daarnaast heeft GANT het Tech Prep™ Button-Down Shirt gelanceerd. Tech Prep™ is een innovatie van GANT, waardoor het overhemd ademt en vocht afvoert. Daarnaast heeft het overhemd een vleugje stretch ter ondersteuning van een actieve levensstijl. Dit casual-chique overhemd met flatterende slim fit voelt fris en comfortabel aan.

1960's Club Blazer

De tijdloze stijl van de Club Blazer roept herinneringen op aan middagen in de jachthaven, maar nu kan je er overal mee gezien worden. De blazer wordt gedragen over het Button-Down Shirt en is daar ook als gevolg op gelanceerd. De Club Blazer is beschikbaar in vele stoffen, waaronder; katoen, keperstof, met visgraatmotief en gekookt wol. Daarnaast heeft GANT een speciale Club Blazer gelanceerd ter ere van hun Beacons project. Het GANT Beacons Project is een bijdrage aan een duurzamere onderneming. GANT Beacons Project-kledingstukken bevatten geüpcycled oceaanplastic dat verzameld werd in samenwerking met SEAQUAL™ en zorgen dat GANT steeds bewuster omgaat met ontwerpen. De Club blazer is diep verankerd in de geschiedenis van de Amerikaanse sportkleding, en dus ook in die van GANT.

GANT vertelt het verhaal achter 7 preppy iconen

1970's Chino

Om de look compleet te maken is na het Button-Down Shirt en de Club Blazer de Chino gelanceerd. Een modern, typisch Amerikaans sportswear item. Chinos zijn praktisch, comfortabel en democratisch: ze staan iedereen goed. De Chino is er voor dames en heren en komt ook voor in de Tech Prep™ collectie.

1980's Piqué Shirt

Wat begon als een tennis shirt is zowel op als naast de court een icoon geworden. De klassieke Piqué blijft punten scoren. GANT heeft de ideale heren of dames polo, ongeacht de stijl of smaak. De polo's en shirts zijn een essentieel item in de kledingkast van elke man of vrouw, en beschikbaar een groot assortiment kleuren zoals zwart, marineblauw, en wit. Daarnaast zijn er ook stijlvolle polo's met gedurfde prints en preppy strepen. Voor een designer polo, ben je bij GANT op de juiste plaats.

GANT vertelt het verhaal achter 7 preppy iconen

1990's The Heavy Rugger

Voortbordurend op sport is de Heavy Rugger gelanceerd. De Heavy Rugger overstijgt zijn wortels in rugby en speelt tegenwoordig een hoofdrol in de moderne Amerikaanse sportswear, voor zowel mannen als vrouwen. De Heavy Rugger is er in verschillende kleuren en prints, met of zonder capuchon. De Heavy Rugger is een GANT-icoon, en bovenstaande gestreepte versie is een preppy uitvoering van een klassieker van de Amerikaanse sportswear. Dit rugbyshirt van zware kwaliteit heeft contrasterende strepen en een kraag van keperstof voor een casual look.

2000's Varsity Jacket

Geïnspireerd op Amerikaanse college sporten, is het GANT Varsity Jacket een sportheld die nog decennia lang applaus zal krijgen. Deze heeft GANT inmiddels ook ontworpen voor vrouwen. Het jack is ontstaan op de beste universiteiten van de Verenigde Staten en staat daarmee voor het beste van het beste. De stijlvolle, minimalistische uitvoering met borduursel en details in collegestijl past fantastisch in een casual weekendstijl.

2010's The Cable Knit

De oorsprong ligt bij de truien die Ierse vissers droegen, maar tegenwoordig is de Cable Knit overal populair. De Cable Knit is een seizoensgebonden basisstuk. De Slim Fit geeft deze klassieker van de Amerikaanse sportswear een nieuwe uitstraling en is flatterend en gemakkelijk te combineren, ook vanwege de vele beschikbare kleuren.

GANT vertelt het verhaal achter 7 preppy iconen

Over GANT


GANT is het originele Amerikaanse lifestyle-merk met Europese verfijning en biedt premium kleding, accessoires en woonaccessoires voor mannen, vrouwen en kinderen. GANT werd in 1949 op de campussen van de Amerikaanse oostkust-universiteiten geboren en groeide op in Europa. GANT is wereldwijd aanwezig in meer dan 70 markten, 750 winkels en 4.000 geselecteerde retailers. Ga naar www.gant.com voor meer informatie.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN