• Home
  • Press
  • Mode
  • Halsduk by Esmee verrijkt collectie met zijden kimono

Halsduk by Esmee verrijkt collectie met zijden kimono

PRESS RELEASE
Door Press Club

7 mrt. 2019

Mode

Halsduk by Esmee staat bekend om haar unieke en op ambachtelijke wijze vervaardigde shawls met Scandinavische invloeden. Naast handgemaakte geweven, gebreide en zijden shawls wordt de collectie nu uitgebreid met een zijden kimono. De kimono (van oudsher Japans) is evenals de rest van de collectie ondergedompeld in Zweedse sferen wat terug te zien is in de karakteristieke (handgetekende) print en het kenmerkende folklore kleurgebruik. Dit in combinatie met de ambachtelijke vervaardiging in Nederland maakt de kimono uniek in zijn soort. De kimono is op verschillende manieren te dragen; bijvoorbeeld traditioneel dicht met bijpassende zijden band of open op een jeans. De kimono wordt op bestelling met de hand gemaakt. De prijs bedraagt € 689,-

Over Halsduk by Esmee

Na het breien van bijna 150 meter aan shawls besloot Esmee Markhorst in 2016 het roer om te gooien. Ze stapte uit de directie van haar familiebedrijf en maakte van haar passie haar werk. Halsduk by Esmee is ontstaan uit haar liefde voor Nederlands ambacht en Scandinavië. De Scandinavische touch komt niet alleen terug in de ontwerpen, maar zelfs in de naam van het label. Halsduk betekent namelijk shawl in het Zweeds. Esmee staat voor exclusiviteit, kwaliteit en duurzame productie. Vandaar dat de shawls op bestelling en in gelimiteerde aantallen geproduceerd worden. Al het handwerk wordt bovendien in Nederland vervaardigd. Door het combineren van hoge kwaliteit garens en de verschillende technieken, dragen de shawls licht en comfortabel en komen de dessins nog beter tot hun recht.

Verkrijgbaarheid

Halsduk by Esmee is gevestigd in House of Artisans op Roelof Hartstraat 5 in Amsterdam. House of Artisans is een vernieuwend modeconcept waar vrouwelijke ondernemers met hun exclusieve opkomende merken samen het verschil willen maken. Geen mainstream merken en onbeperkte voorraden, maar duurzame en gelimiteerde collecties. Puur vakmanschap voor en door vrouwen. Halsduk by Esmee is ook online verkrijgbaar via de website: www.emhstyling.nl.

Neem voor hoge resolutie beeldmateriaal en eventueel meer informatie contact op met Esmee Markhorst, info@emhstyling.nl.