• Home
  • Press
  • Mode
  • ISKO Vital B.V. ontvangt als eerste het NEN-keurmerk voor mondkapjes voor publiek gebruik.

ISKO Vital B.V. ontvangt als eerste het NEN-keurmerk voor mondkapjes voor publiek gebruik.

PRESS RELEASE
Door Press Club

19 jan. 2021

Mode

Het eerste NEN-keurmerk voor mondkapjes voor publiek gebruik is dinsdag 19 januari uitgegeven. ISKO Vital™+ is de eerste leverancier die alle tests goed doorlopen heeft en kan aantonen dat de mondkapjes voldoen aan de gestelde eisen. Dit betekent dat de ISKO Vital™+ mondkapjes vanaf nu te koop zijn mét het NEN-keurmerk op de ISKO Vital™+ webshop en bij de Bijenkorf.

NEN heeft in december het certificatieschema voor mondkapjes voor publiek gebruik gepubliceerd. Dit schema is gebaseerd NEN-spec 1-2 met eisen voor producenten van mondkapjes voor publiek gebruik. Met als doel de kwaliteit en efficiënte van de mondkapjes te waarborgen en zo bij te dragen aan het minimaliseren van de verspreiding van COVID-19. Direct na publicatie van het certificatieschema bleek de animo voor certificatie groot. Diverse leveranciers zijn direct aan de slag gegaan om in aanmerking te komen voor het certificaat en bijhorende keurmerk, ISKO Vital™+ is er in geslaagd om dit proces als eerste af te ronden.

Certificatie

In het certificatieschema staat uitgewerkt hoe de certificerende instellingen en laboratoria de mondkapjes moeten beoordelen. Na het volgen van alle procedures en testen heeft Kiwa Nederland B.V. als certificerende instelling nu het eerste certificaat overhandigd aan Edgar van der Linden van ISKO Vital™+. Het keurmerk zal vanaf heden op de verpakking en/of op het mondkapje zichtbaar zijn, zodat de consumenten herkennen dat deze mondkapjes voldoen aan de gestelde eisen.

Edgar van der Linden van ISKO Vital™+: ‘’We zijn nog lang niet af van COVID-19 en het blijft voorlopig ontzettend belangrijk om deugdelijke mondkapjes te dragen. Door het keurmerk is het nu duidelijk dat mondkapjes een zo hoog mogelijke filtratie-efficiëntie moeten hebben en ook comfortabel moeten zijn, uitgedrukt in een zo laag mogelijke ademweerstand. Verder komen ook milieu-aspecten aan bod, hetgeen wij als leverancier van uitwasbare mondkapjes gemaakt uit één innovatieve laag organisch katoen, heel belangrijk vinden. Een goed publieksmasker biedt dus een combinatie van een hoog filterend vermogen, comfort, gebruiksgemak en belast het milieu zo min mogelijk’’.

Criteria waar ISKO Vital™+ aan voldoet.

Een aantal belangrijke criteria waar de mondkapjes van ISKO Vital™+ aan voldoen en zelfs de minimale prestatie-eisen zoals vastgelegd in NEN Spec 1-2 overtreffen zijn onder andere;
- De bacteriële filtratie-efficiëntie (BFE) van de ISKO Vital™+ mondkapjes is ≥95% (minimumvereiste is ≥70%) waardoor ISKO Vital™+ mondkapjes in de hoogste categorie van NEN-spec 1-2 gecertificeerde producten vallen.
-NEN legt de nadruk op draagcomfort. Als maskers niet comfortabel zijn, hebben mensen de neiging ze niet of niet op de juiste manier te dragen. Het certificatieschema van NEN-spec 1-2 heeft als minimale eis een ademweerstand van <70 Pa / cm2. De mondkapjes van ISKO Vital™+ hebben een ademweerstand lager dan 40 Pa / cm2, dit draagt in hoge mate bij aan meer draagcomfort. Daarnaast is ook de criteria voor de zachtheid van de stof, de pasvorm en het gebruiksgemak zoals beschreven in NEN-spec 1-2 beoordeeld door een onafhankelijk panel.
- NEN Spec 1-2 beveelt aan dat de mondkapjes water afstotend moeten zijn. De mondkapjes van ISKO Vital™+ zijn zowel water- als olie afstotend.
- NEN-spec 1-2 vereist minimaal 5 wasbeurten van mondkapjes om zo duurzaamheid te garanderen. De ISKO Vital™+ Premium mondkapjes kunnen minimaal 15 keer worden gewassen en zo worden hergebruikt zonder verlies van kwaliteit.

Over ISKO Vital™+

ISKO Vital™+ is onderdeel van ISKO, één van 's werelds grootste spelers op het gebied van duurzaam textiel en leverancier van enkele van de grootste wereldwijde denim modemerken. ISKO Vital+ is ontstaan uit deze geschiedenis, expertise en innovatie om herbruikbare mondkapjes te ontwerpen en te produceren die geschikt zijn voor iedereen. Voor meer informatie over ISKO Vital™+ mondkapjes, ga naar www.iskovital.com.

Meer informatie over het NEN-keurmerk

Voor meer informatie en downloaden van de NEN-spec ‘Mondkapjes voor publiek gebruik - deel 1 en/of deel 2’, zie www.nen.nl/mondkapjes

ISKO
isko vital bv
Mondkapjes