• Home
  • Press
  • Mode
  • Loop.a. life produceert eerste circulaire collectie voor King Louie

Loop.a. life produceert eerste circulaire collectie voor King Louie

PRESS RELEASE
Door Press Club

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Credits: King Louie x Loop.a. life

Gemaakt van volledig gerecyclede garens en lokaal afgedankte kleding

Loop.a life is het best practise merk als het gaat om echt circulaire mode, het biedt moderne en kwalitatief hoogwaardige knitwear gemaakt van afgedankte kleding die niet meer herdraagbaar is. Ze werken daarbij in een fully closed loop, lokaal afval wordt met eigen partners binnen Europa en Turkije verwerkt. Hierbij wordt lokale oude kleding tot nieuwe circulaire grondstoffen en garens verwerkt, waarvan Loop.a. life prachtige duurzame nieuwe mode creëert. Kortom onze reststromen zijn verwerkt in onze collecties. Daarnaast zet Loop.a life zich in om circulaire producten te maken voor andere merken zoals in de net gelanceerde collab met King Louie.

De recent van kracht geworden UPV wetgeving verplicht merken en producenten kleding aan het einde van de levenscyclus terug te nemen. Tot op heden komen deze in de kledingcontainers op straat terecht. Een groot deel van deze kleding is niet herdraagbaar en komt alsnog in de verbrandingsoven terecht of op een afvalberg ver weg.

Loop.a. life maakt van deze kleding nu al mooie collecties en faciliteert andere merken om nieuwe circulaire mode te maken en hun afgedankte stijlen te recyclen tot nieuwe collecties.

Credits: King Louie x Loop.a. life

Zo ook nu voor King Louie. Ellen Mensink, oprichter Loop.a life: “Wij vinden het prachtig dat een bloeiend Amsterdams merk zoals King Louie, dat al heel duurzaam bezig is, nu ook de handschoen oppakt en hun eerste echte circulaire collectie lanceert. Dat is niet simpel en daar is lef voor nodig. Het is een mooi ontwerp geworden in een prachtige ajoursteek. Het is gelukt om van lokale reststromen een superdun en kleurrijk garen te maken. Slechts een deel van het garen is gekleurd zonder water te gebruiken”.

Loop a life sorteerde jarenlang met de hand restmaterialen op kleur en composities alvorens ze door de keten te leiden. Materialen kunnen nu al automatisch op compositie worden gesorteerd en kleuren op kleurdiepte en kleurechtheid worden gescheiden – met een nauwkeurigheid van 98% en meer -, waardoor ze volledig her te gebruiken zijn en wij niet hoeven te verven. Naast het verminderen van de CO2 uitstoot, gebruiken wij geen water en nauwelijks verfstoffen in ons productieproces. Het materiaal en de kleuren van afgedankte kleding kunnen we zo hergebruiken.

Als Community Brand is het ons doel is om de fashion industrie te faciliteren om circulair te worden. Geïnteresseerd wat we voor uw merk kunnen betekenen? Neem dan contact op met Ellen Mensink/ ellen@brightloops.nl/ 0621557268 of Dhyana van der Pols/ dhyana@brightloops.nl/ 0655102728

Over Loop.a life
Lees meer over Loop.a life op de merkpagina
Werken bij Loop.a life?
Klik hier voor alle openstaande vacatures
Over King Louie
Lees meer over King Louie op de merkpagina
Werken bij King Louie?
Klik hier voor alle openstaande vacatures
Circular Fashion
Duurzaamheid
KING LOUIE
Loop.a Life