• Home
  • Press
  • Mode
  • Meer dan duizend jaar mode in één boek

Meer dan duizend jaar mode in één boek

PRESS RELEASE
Door Press Club

bezig met laden...

Scroll down to read more

Langverwachte Engelse editie In and Out of Fashion is verkrijgbaar

ARNHEM – Na het succes van de Nederlandse editie van In en uit de mode, presenteren ArtEZ Press en Karin Schacknat nu de Engelse editie In and Out of Fashion. Deze editie zal zowel in print als in e-boek vorm verkrijgbaar zijn.

Wat moet ik áán?

Mode is onontkoombaar. Iedereen draagt kleren, en dat betekent keuzes maken. De eeuwige vraag: ‘wat moet ik áán?’ leidt telkens weer tot praktische, strategische of irrationele beslissingen. In dit handboek laat Karin Schacknat op een nieuwe, overzichtelijke manier de ontwikkeling zien van kleding en het kleedgedrag in Europa vanaf de oudheid tot het begin van de 21ste eeuw, van de toga tot Dolce & Gabbana, van de 17e-eeuwse kanten kraag tot Iris van Herpen.

Modegeschiedenis blijft actueel

De vele afbeeldingen van kleding uit het verleden zijn aangevuld met recente illustraties, film stills en modefoto’s van hedendaagse ontwerpen. In deze beelden kun je terugzien hoe ontwerpers zich laten inspireren door de modegeschiedenis. In and Out of Fashion is een enorme schatkist voor ideeën in de hedendaagse modevormgeving.

Over Karin Schacknat

Karin Schacknat is lange tijd docent geweest bij de studie Fashion Design van ArtEZ Academy of Art & Design Arnhem en aan de Fachhochschule Düsseldorf. Daarnaast publiceert Karin regelmatig over mode, kleding en sociologische aspecten.

Het boek is verkrijgbaar via:
https://www.artezpress.artez.nl/nl/webwinkel/in-and-out-of-fashion/227646

Over ArtEZ Press

ArtEZ Press is de uitgeverij van ArtEZ. Met de boeken die ArtEZ Press publiceert, wordt onderzoek en theorievorming binnen de verschillende disciplines van het kunstonderwijs gestimuleerd. De publicaties bieden de mogelijkheid om de aanwezige kennis en kunde in kunst, cultuur en onderwijs te tonen. Sommige boeken kunnen fungeren als lesmateriaal, ook internationaal. Bovendien zijn de publicaties van ArtEZ Press ook bestemd voor iedereen die geïnteresseerd is in kunst en cultuur.

ArtEZ
in and out of fashion
karin schaknat
Press Release
PRESSCLUB