• Home
  • Press
  • Mode
  • MOAM ontwerpt een duurzame kaars voor WWF om aandacht te vragen voor het klimaat

MOAM ontwerpt een duurzame kaars voor WWF om aandacht te vragen voor het klimaat

PRESS RELEASE
Door Press Club

bezig met laden...

Scroll down to read more
Mode

WWF, MOAM en bekende Nederlanders roepen met unieke kaars iedereen op in actie te komen voor natuur en het klimaat

Zaterdag 30 maart doen wereldwijd weer miljoenen mensen een uur het licht uit voor Earth Hour. Daarmee geven zij van 20.30 tot 21.30 lokale tijd een krachtig signaal dat er meer actie nodig is voor natuur en klimaat. In Nederland is het nationale switch off-moment in Amsterdam. WWF-ambassadeur André Kuipers dooft het bekende lichtbaken van A’dam Tower aan het IJ, dat speciaal voor Earth Hour groen kleurt. Verder hullen onder meer de Magere Brug en het Paleis op de Dam zich een uur in het donker.

Vijftig bekende Nederlanders roepen deze week via social media iedereen op om mee te doen. Zij doen dat met de exclusieve wereldbolkaars die creatief platform MOAM heeft ontworpen voor Earth Hour.

Voor deze gelegenheid maakte Kim Feenstra bovenstaand beeld met WWF-vrienden Britt Scholte, Niek Roozen, Kim Feenstra, Martijn Nekoui en Humberto Tan.

Earth Hour begon in 2007 in Sydney als kleinschalige actie die aandacht vraagt voor klimaatverandering. In de jaren daarna is het uitgegroeid tot ’s werelds grootste beweging voor bescherming van de natuur. Vorig jaar namen vele miljoenen mensen, bedrijven en organisaties deel in meer dan 180 landen en gebieden. Ook in Nederland is Earth Hour uitgegroeid tot een begrip. Het Wereld Natuur Fonds (WWF) is de drijvende kracht achter Earth Hour, maar inmiddels worden in het hele land spontaan evenementen georganiseerd; van akoestische concerten tot intieme candle light dinners.

De wereld brandt op

Om iedereen op te roepen zaterdag 30 maart deel te nemen aan Earth Hour heeft MOAM samen met WWF een speciale kaars ontwikkeld in de vorm van een wereldbol. Deze symboliseert het opbranden van de wereld als er geen actie wordt ondernomen. De Earth Hour-kaarsen zijn gemaakt van gerecycled HEMA-kaarsvet door stichting de Regenboog, een organisatie die kwetsbare groepen in Amsterdam helpt.

Maak kans op exclusieve Earth Hour-kaars

Iedereen die zich op de Earth Hour-website inschrijft maakt kans om de kaars te winnen. WWF verloot tien van de exclusieve Earth Hour-kaarsen. Bekende Nederlanders en influencers brengen deze week de kaars op social media onder de aandacht met de hashtag #EarthHour en #dewereldbrandtop. En natuurlijk met de oproep om ook een uur het licht uit te doen.

Landmarks en evenementen

Behalve het landelijke switch off-moment van A’dam Tower gaan op veel bekende plekken de lichten uit en zijn er tal van evenementen. Zo doen in Amsterdam naast de de Magere Burg en het Paleis op de Dam ook diverse kerken de lichten uit. In Rotterdam hullen onder meer de Erasmusbrug, de Euromast en Hotel New York zich voor Earth Hour een uur in het donker. In Utrecht gaan de lichten van de Domtoren uit, in Deventer van de Waag en in Tilburg van de schouwburg en de concertzaal. In het hele land doen vele duizenden mensen mee aan Earth Hour door het donkere uur sfeervol door te brengen. Ook worden op allerlei plekken in het land sfeervolle wandelingen georganiseerd, speurtochten, concerten en diners bij kaarslicht.

Foto: ©Kim Feenstra

Earth Hour
MOAM
MOAM x WWF
Press Release
WWF