• Home
  • Press
  • Mode
  • Mr Porter en Howlin' vieren 10 jaar Howlin' met limited edition capsulecollectie

Mr Porter en Howlin' vieren 10 jaar Howlin' met limited edition capsulecollectie

PRESS RELEASE
Door Press Club

20 jun. 2019

Mode

Belgisch label Howlin' viert jubileum met entre-saison capsule voor Mr Porter

Howlin' zet in 2019 resoluut in op het momentum van zijn tienjarig bestaan en slaat de handen in elkaar met de toonaangevende mannenmodegigant Mr Porter. De onlinereferentie gaf het Antwerpse label carte blanche om 10 jaar Howlin' te vervatten in een exclusieve entre-saison capsule. Naar goede gewoonte nam Howlin' die uitdaging maar al te graag aan. Het homegrown familielabel speelt in op zijn twee grootste troeven, artisanaal breigoed en Belgische badstof, en levert hiermee een capsule aan van briljante bovenstuks in een waaier aan nautische tinten.

De capsule is nu verkrijgbaar op www.mrporter.com.

Howlin' x Mr Porter, Pre-Fall 19

De voorbije tien jaar overtuigden Jan en Patrick Olyslager wereldwijd de meest tot de verbeelding sprekende boetieks met hun high-end knitwear en eigenzinnige aanpak. Eerder dan in te zetten op vrijblijvende trends, gaan de Antwerpenaren prat op artisanale know-how en hoogwaardige materialen. Het jonge merk breit op geheel eigen tempo verder aan de toekomst en brengt tijdloze stuks met een speelse knipoog in een meesterlijke uitvoering. Nu schuiven de broers een exclusieve Pre-Fall capsule naar voren van nautische colour-blocked sweaters en t-shirts in lamswol, hoogwaardig katoen en terrycloth.

Howlin' x Mr Porter, 97 euro

Howlin' x Mr Porter, 200 euro

Howlin' x Mr Porter, 97 euro

Howlin' x Mr Porter, 85 euro

Howlin' x Mr Porter, 170 euro

OVER MR PORTER

Mr Porter is het jongere broertje van Net-à-Porter. Met Londen als thuisbasis en een shippingservice over de hele wereld, verrast Mr Porter mannen met gevoel voor stijl met gevestigde en rijzende namen van het avant-gardistische modecircuit. De inspirerende mix van gerenommeerde huizen en upcoming labels versterkt de webshop tot een reizend totaalconcept dat de klassieke modegrenzen met animo doorbreekt.

OVER HOWLIN'

Howlin' is het Antwerpse breigoedlabel van broers Jan en Patrick Olyslager. Howlin' wordt geroemd om zijn kwalitatieve truien en accessoires in hoogwaardige shetlandwool. Het label dat letterlijk 'stinkt' betekent in een Schots dialect, gaat prat op de finesse van artisanale ateliers in Schotland en Ierland, sinds jaar en dag meesters in breigoed. De zomercollecties in katoen worden steevast in België geproduceerd.

Het Belgische merk is al enkele jaren aan een internationale opmars bezig en de volwassen lijn wordt wereldwijd verkocht bij 150 multimerkenboetieks. Howlin' ligt bij klinkende namen als Mr. Porter (Londen), Merci (Parijs), Opening Ceremony (Londen & New York), Liberty (Londen), Corso Como (Milaan, Shanghai), Steven Alan (New York), Oi Polloi (Londen, Manchester, www.oipolloi.com), END. (Londen), Isetan (Tokio), United Arrows (Tokio), Beams (Tokio), Nanamica Stores (Japan), Vendor (Tokio), Unionmade (San Francisco, www.unionmadegoods.com), enz. In België vind je het breigoed voor mannen en vrouwen onder meer bij Orlanda (Brussel), Privejoke (Brussel), Morrison (Antwerpen) en Twiggy (Gent). De collectie is eveneens verkrijgbaar via www.morrison.be en www.orlanda.store.

Howlin' heeft capsulecollecties op zijn conto met Mr Porter, Opening Ceremony, Opening Ceremony x Ace Hotel, Mackintosh, Vendor en Cereal Magazine. Het merk telt fans als Tame Impala, Allah Las, Nick Waterhouse, Ellar Coltrane, Rinus Van de Velde en Bent Van Looy.

Howlin
howling x mr porter
MR PORTER
Press Club