• Home
  • Press
  • Mode
  • Opening Reinhard Frans Factory Experience Store Barneveld

Opening Reinhard Frans Factory Experience Store Barneveld

PRESS RELEASE
Door Press Club

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Het Nederlandse schoenenmerk Reinhard Frans keert na vier jaar terug naar zijn Gelderse roots. In Barneveld, aan het Raadhuisplein 28, opent een bijzondere Factory Experience Store met creatief ontwerpatelier, magazijn, nieuw hoofdkantoor en complete winkel in één.

Over Reinhard Frans

In 2008 ziet het Nederlandse schoenenmerk Reinhard Frans het levenslicht. Opgericht door de familie Withaar. Het merk ontwerpt, maakt en verkoopt stijlvolle, handgemaakte herenschoenen voor een betaalbare prijs, waarbij de hele keten in eigen beheer blijft en waarbinnen de meest duurzame oplossingen worden gekozen. Vier jaar na de oprichting, in 2012, opent het merk de eerste eigen winkel in Apeldoorn. Vanaf dan gaat het hard.

Inmiddels heeft Reinhard Frans negen eigen winkels in Nederland en België waar de handgemaakte schoenen en accessoires worden verkocht. De collectie is ontworpen en gefabriceerd door een eigen creatief team en vervaardigd van leer afkomstig van zorgvuldig geselecteerde looierijen in Europa. Daarnaast biedt Reinhard Frans een uitgebreid customize-programma waarmee klanten zelf unieke, handgemaakte schoenen kunnen ontwerpen. In de ateliers van Reinhard Frans worden alle producten met de hand gepatineerd. Dat is het proces waarmee het leer wordt bewerkt met pigmenten en kleurstoffen en die de schoenen de specifieke Reinhard Frans signatuur geeft.

Vier jaar geleden verhuisde het hoofdkantoor naar Amsterdam en werd de winkel in Apeldoorn gesloten en verkocht. Sindsdien geven klanten uit de wijde omtrek – van de Veluwe tot de Gelderse Vallei – aan ‘hun’ winkel nog steeds te missen. Met de opening van de nieuwe Factory Experience Store in Barneveld komt Reinhard Frans hun een stuk tegemoet.

Hier worden klanten ondergedompeld in het merk Reinhard Frans en komt alles samen. Boven, in het hoofdkantoor, het kloppende hart van het merk, worden de nieuwe collecties ontworpen en de ambachtelijke productieprocessen aangestuurd. In het atelier kunnen klanten zien hoe het voor Reinhard Frans unieke patineren in zijn werk gaat, wordt het proces van ontwerp tot product toegelicht en kunnen ze kennismaken met het creatieve team. Beneden in de winkel is de uitgebreide collectie schoenen en accessoires te zien en kunnen klanten aan de hand van de vele aanwezige mallen, leersamples, stoffen en pigmenten unieke eigen schoenen ontwerpen.

Tijdens de opening maak je niet alleen kennis met onze Reinhard Frans Experience Factory maar wordt er ook Live Patina gedaan en is er een spreker van Edelmetalen en CryptoCurrencies die twee sessies geven over het investeren hierin. Een super interessante en leerzame spreking.

Je bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen op het nieuwe hoofdkantoor op zaterdag 27 November van 10:00 tot 17:30.

Lees meer over Reinhard Frans op de merkpagina: fashionunited.com/companies/reinhard-frans

Press Release
Reinhard Frans