• Home
  • Press
  • Mode
  • Persbericht FRAENCK_VEGAN & DUURZAME ACCESSOIRES

Persbericht FRAENCK_VEGAN & DUURZAME ACCESSOIRES

PRESS RELEASE
Door Press Club

bezig met laden...

Mode

Het in 2018 opgerichte Nederlandse tassenlabel en social enterprise Fraenck maakt haar collectie van Nederlandse bedrijfsrestanten: vegan kunstleer en upcycled zeildoek.

Fraenck is een concept van het Arnhemse ontwerpersduo Ho&Mulder. In 2007 ontmoetten ze elkaar op de Kunstacademie ArtEZ , waar Ho afstudeerde als modeontwerper en Mulder als productontwerper. Ze realiseerden zich dat design impact kan maken. Al snel werd er besloten om hun eigen merken – RATNA HO (dameskleding) en Studio Mulder (herenaccessoires) – onder te brengen in één overkoepelend label: Fraenck.

De ambitie van de ontwerpers is om met een verantwoord ontwerp de wereld te veroveren en aan de groeiende vraag te voldoen: het leveren van een door en door bewust product. Over alle onderdelen van de tas is goed nagedacht: over het materiaal, maar ook hoe en door wie de tas wordt gemaakt - positieve impact staat centraal. Fraenck geeft mensen en materialen een tweede kans.

Meerdere gedreven medewerkers werken dan ook elke dag met veel liefde aan de duurzame tassen van Fraenck. Het team bestaat uit een diversiteit aan individuen. Van statushouders die de Nederlandse taal leren tot aan mensen met een (lichte) beperking. Fraenck brengt ze stap voor stap verder, met als doel dichter bij de arbeidsmarkt te komen. Zo zorgt de commerciële collectie voor social impact: elke dag leren ze nieuwe vaardigheden waardoor ze samen met Fraenck verder groeien. Lees hier het verhaal over Mohammad.

De naam Fraenck was niet van de een op de andere dag geboren. Na lang zoeken kwamen de ontwerpers uit op de naam Franque, een afgeleide van Frank – van ‘to be Frank’. Uiteindelijk was Fraenck daar.

Fraenck blijft niet onopgemerkt het merk is nu al genomineerd voor een internationale Award: The Independent Handbag Awards in New York.

The Independent Handbag Designer Awards

Fraenck
Press Club
Ratna Ho
studio Mulder