• Home
  • Press
  • Mode
  • TOS gallery en Hester van Eeghen ontwerpen samen een sprankelende collectie: 'BLOODMOON'

TOS gallery en Hester van Eeghen ontwerpen samen een sprankelende collectie: 'BLOODMOON'

PRESS RELEASE
Door Press Club

bezig met laden...

Mode

Op vrijdag 20 december lanceert TOS gallery haar eerste designer samenwerking met gevestigd luxemerk Hester van Eeghen. De twee Amsterdamse ontwerpsters ontmoetten elkaar eerder dit jaar bij de opening van ‘FIRE’ en ontdekten een gedeelde liefde voor kleur, kunst, uitmuntende kwaliteit en vrolijke ontwerpen. De hoogwaardige collectie bestaat uit iconische ontwerpen van Van Eeghen die zijn ondergedompeld in de poëtische wereld van Otten (TOS gallery). Het resultaat is een verfijnde capsule collectie van leren tassen en handschoenen bedekt met schitterende manen.

“We zijn dit jaar halsoverkop verliefd geworden op borduurwerk” verteld Otten, die het artistieke kralenwerk voor ‘BLOODMOON’ heeft ontworpen en gemaakt in het Amsterdamse atelier van TOS gallery. “Het is net als schilderen eigenlijk, maar dan met kralen. Je ziet tijdens het werken dat, net als bij een schilderij, een borduurwerk groeit en langzaam ontstaat. Echt een prachtig proces.” Otten en Van Eeghen wilden voor ‘BLOODMOON’ de nadruk leggen op hun gedeelde liefde voor kunst, ambacht en kleuren en daarbij ook hun authentieke krachten naar voren laten komen om deze unieke collectie te ontwikkelen. Tijdens haar werkzaamheden in Parijs leerde Otten technieken die ze toepast in TOS gallery couture en die harmonieus samenkomen met de jaren en jaren ‘savoir faire’ in leder-ambacht die zijn toegepast in het werk van Van Eeghen. ‘BLOODMOON’ is een ‘Dutch Design’ samenwerking tussen twee gepassioneerde ambachtsdames en wordt aangeboden op aanvraag (custom made to order) in de Hester van Eeghen Select winkel in het artistieke Spiegelkwartier.

De collectie bestaat uit klassiekers van Van Eeghen; de Tivoli tas in twee maten, waarvan eentje in diep bordeaux kleur komt en de andere in zacht koraal. De tassen, die zijn vervaardigd in het Italiaanse atelier van Van Eeghen, dragen beiden een prachtige bloedmaan van kleurrijke kralen in vol blauw en bloedrood met paarse accenten. De kralen zijn vintage, opgedoken in tweedehands zaken of in vintage stukken, aangevuld met hedendaagse praalstukken. Om het plaatje compleet te maken zijn er handschoenen vervaardigd, waarvan het ene paar een rode maan heeft op de ene hand, en het andere paar een blauwe maan op de andere hand. De collectie is rijk in kleur, klasse en ....kralen. Zonder te veel te worden laat ‘BLOODMOON’ zien dat de werelden van klassieke ambacht en experimentele couture perfect samen kunnen smelten in deze succesvolle samenwerking.

MYTHE VAN DE RODE MAAN

Deze betoverende collectie vertelt het verhaal van de ‘bloedmaan’, een ongewoon sterrenkundig evenement waarbij de zon, maan en aarde op een perfecte lijn staan waardoor een maansverduistering ontstaat. De volle maan schuift volledig in de schaduw van de zon, waardoor er een roodkleurige schaduw op de maan komt. Volgens verhalen vanuit de mythologie, een bekend thema bij TOS gallery, wordt de bloedmaan vaak gezien als het einde van een wereld of macht en daarmee het begin van een nieuwe fase. Omdat bloed symbool staat voor het leven zelf, staat deze collectie voor kleurrijke nieuwe beginselen in het leven die vandaag symbolisch gevierd wordt aan het einde van 2019, met een nieuw decennium in de startblokken. Een weetje voor de sterrenkijkers onder ons; de eerstvolgende bloedmaan is pas in 2021 op 26 mei…nog even de tijd dus om te genieten van de ambachtelijke variant van dit bijzondere fenomeen.

Vanavond zijn Otten en Van Eeghen aanwezig bij de lancering van ‘BLOODMOON’, dus kom vanaf 16h gezellig langs om de festiviteiten bij te wonen en de collectie te bewonderen. Tot dan!

bloodmoon
Hester van Eeghen
Press Release
TOS gallery
Scroll down to read more