• Home
  • Press
  • Mode
  • Vault by Vans brengt eerbetoon aan Frida Kahlo met limited edition capsule

Vault by Vans brengt eerbetoon aan Frida Kahlo met limited edition capsule

PRESS RELEASE
Door Press Club

18 jul. 2019

Mode

V A U L T B Y V A N S B R E N G T
E E R B E T O O N A A N M E X I C A A N S E
K U N S T E N A R E S F R I D A K A H L O

Doorheen de jaren ontwikkelde Vans zich niet enkel als succesvol schoenen-, kledij- en accessoirelabel, het merk groeide uit tot culticoon met een legioen aan fans die onder het motto ‘Off The Wall’ door het leven gaan. Vanuit zijn ambitie om cultureel erfgoed te vieren en non-conformisten over de hele wereld te inspireren, lanceert Vault By Vans een limited edition schoenencollectie als ode aan de emblematische kunstenares Frida Kahlo, bekend voor haar zelfportretten en Mexicaans geïnspireerde schilderstijl. De Vault By Vans x Frida Kahlo-collectie toont een specifieke selectie van haar meest iconische werken en herinterpreteert die in klassieke Vans-ontwerpen.

Vans x Frida Kahlo, vlnr: € 89,95, € 99,95 & € 84,95

Frida Kahlo werd sterk geïnspireerd door het Mexicaanse erfgoed. Ze gebruikte de populaire schilderstijl om vragen over identiteit, postkolonialisme, genre, klasse en ras binnen de Mexicaanse samenleving op haar publiek over te brengen. Haar parcours tekende zich af vanuit Mexico en ging langs Europa naar de Verenigde Staten. Ze legde geen voor de hand liggend persoonlijk parcours af, wat later alleen maar bij zou dragen aan haar aura en populariteit. Kahlo’s vermogen om zichzelf telkens opnieuw uit te vinden en om een persoonlijke wereld te creëren zorgt tot op vandaag nog steeds voor veel erkenning en appreciatie wereldwijd.

Vans x Frida Kahlo, € 99,95

De Vault By Vans x Frida Kahlo-collectie bestaat uit drie iconische Vans-modellen: de OG Sk8-Hi LX met een zelfportret van Frida, de OG Authentic LX met een watermeloenprint over de hele schoen en geborduurde details en de OG Slip-On LX, die het wereldberoemde Kahlo oeuvre ‘Zelfportret met doornenketting en kolibrie’ uit 1940 afbeeldt. Elk model is voorzien van een gevulkaniseerde zool en een lederen hielvoering.

Vans x Frida Kahlo, € 84,95

De Vault By Vans x Frida Kahlo-collectie is vanaf nu verkrijgbaar bij geselecteerde Vault By Vans-verkooppunten. Surf voor meer info naar www.vans.be.

Vans x Frida Kahlo, € 89,95

O V E R D E F R I D A K A H L O C O R P O R A T I O N

De Frida Kahlo Corporation beheert de rechten van Frida Kahlo als merk over de hele wereld en richt zich op het uitdragen, de verdeling en het behoud van Frida Kahlo’s oeuvre, imago en erfgoed. Surf voor meer info naar FridaKahloCorporation.com.

O V E R V A N S

Vans werd in 1966 opgericht door de Van Doren Rubber Company. Binnen de kortste tijd was de Vansschoen veruit de lieveling van vrijwel alle skaters. Met meer dan veertig jaar geschiedenis en een compleet assortiment aan schoenen, kleding, accessoires, snowboardgear en ProTec-kleding, is Vans - deel van VF Corporation - intussen uitgegroeid tot een wereldwijde referentie noemen in de mode-industrie. De schoenen en kledij van het label worden wereldwijd verkocht in meer dan 75 landen via een netwerk van pilot stores en multibrandboetieks. Vans heeft meer dan 600 eigen winkels in de hele wereld.

De laid-back attitude van Zuid-Californië is nog steeds prominent aanwezig in het DNA. Zo promoot het label de action sports-levensstijl, jeugdcultuur en creatieve persoonlijke expressie via de ondersteuning van atleten, muzikanten en artiesten, en dankzij progressieve events en platformen, zoals de Vans Triple Crown of Surfing®, de Vans U.S. Open of Surfing, Vans Pool Party, Vans Custom Culture, Vans Warped Tour®en Vans' culturele en internationale muzieklocatie: the House of Vans.