Virgil Abloh & Nike lanceren “Athlete in Progress” Collection

De nieuwe collectie “Athlete in Progress” van Nike c / o Virgil Abloh is een ode aan alle atleten en aan de loopsport zelf – een discipline waarmee iedereen zichzelf kan overstijgen en zijn zelfvertrouwen kan sterken.

Lopers hebben overal ter wereld hetzelfde doel: grenzen verleggen. Dat kan op een marathon of om het even welke afstand en ook op elk niveau, zolang je jezelf maar overstijgt. Iedereen presteert naar eigen kunnen en elke loper heeft zijn eigen progressiemarge. Groeien en het continu verbeteren van prestaties vormen samen het belangrijkste aspect van de loopsport.

Voor de collectie “Athlete in Progress” deed Virgil Abloh een beroep op het rijke track & field-patrimonium van Nike. Het assortiment combineert sportkleding, post-run apparel en loopschoenen geïnspireerd op iconische designs uit het Nike Running-archief.


Virgil Abloh & Nike lanceren “Athlete in Progress” Collection

« Vorige zomer begon ik met Nike te praten over dit running project voor vrouwen. Voor de collectie liet ik me inspireren door de unieke look en esthetiek van track & field-atleten. Voor de presentatie van mijn lente-zomercollectie 2019 in september nodigde ik dan ook enkele Nike-elitelopers uit op de catwalk, en dat werd het vertrekpunt van het verhaal en de collectie, » verduidelijkt Abloh.

Tijdens de Off-White SS19 Runway Show, toonde Virgil Abloh voor het eerst de collectie “Athlete In Progress” die gedragen werd door de track & field-atleten Dina Asher Smith, Vashti Cunningham, Cecilia Yeung, English Gardner, Katarina Johnson-Thompson, Nafi Thiam, Caterine Ibarguen en Rénelle Lamote.


Virgil Abloh & Nike lanceren “Athlete in Progress” Collection

Nu, samen met de 800-meter kampioen Caster Semenya, kondigt Nike officieel de limited release aan van de “Athlete In Progress” collectie, met o.a. een running top en tights, en de Nike x Off-White Zoom Terra Kiger 5.


De collectie "Athlete in Progress" van Nike c / o Virgil Abloh is vanaf 27 juni beschikbaar.

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN