• Home
  • Press
  • Retail
  • Shoebaloo eerste Europese retailpartner schoenenmerk SHOES 53045

Shoebaloo eerste Europese retailpartner schoenenmerk SHOES 53045

PRESS RELEASE
Door Press Club

20 mei 2019

Retail

Vanaf vandaag zal de flagshipstore van Shoebaloo aan het Koningsplein als eerste fysieke winkel in Europa het nieuwe schoenenmerk SHOES 53045 gaan verkopen. SHOES 53045 werd begin 2019 geïntroduceerd en is een radicaal nieuw concept in de schoenenwereld.

De naam zegt het al: 53045 spelt SHOES ondersteboven. Het schoenenmerk werd ontwikkeld door de legendarische Parijse schoenontwerper David Tourniaire-Beauciel, die in de afgelopen 25 jaar iconische schoenen heeft ontworpen voor elk Frans top modehuis. David Tourniaire-Beauciel was onder andere verantwoordelijk voor het ontwerp van de populaire Balenciaga Triple S sneaker. Het digital-native merk verstoort de luxe markt met zijn hightech sneakers met dubbele bubbel luchtzolen.

Nu maakt het merk zijn eerste fysieke verschijning in Europa bij Shoebaloo. Beide SHOES 53045-drops zullen vanaf maandag 20 mei te koop zijn in de flagshipstore op het Koningsplein, met speciaal ingerichte etalages in zowel de heren- als dameswinkel. "We zijn er trots op dat Shoebaloo onze eerste retailpartner is geworden om ons merk in Europa te lanceren, omdat zij schoenen weten te verheffen tot kunstobjecten", aldus Aurelia Ammour, CEO van SHOES 53045. "De sfeer van de winkel transporteert je naar een andere wereld. De winkel is de perfecte manier om de schoenen persoonlijk te ontdekken."

De eerste drop van SHOES 53045's kenmerkende Bump'Air-stijl bestaat uit vier kleuren: klassiek wit en zwart, Flame (oranje) en Ice (blauwe accenten), en worden verkocht voor €375 ($400 dollar). De tweede drop, de Bump'Air Black Gothic is de ultieme cybergothschoen, bezaaid met studs, spikes en kettingen (€475, $500 dollar). De Bump'Air is al gedragen en ge-Instagrammed door enkele van 's werelds meest stijlvolle influencers, waaronder supermodellen Gigi Hadid en Liu Wen.

Over SHOES 53045 - SHOES 53045 is een hybride van een technische sneaker en een casual schoen, ontworpen voor dagelijks draagplezier. Elk paar is leervrij en nauwkeurig ontworpen voor het comfort en plezier van de drager. De kenmerkende bubbelzool van de Bumps'Air staat klaar om zich aan te sluiten bij klassiekers als Converse Chuck Taylors, Doc Martens, Creepers en Birkenstocks. SHOES 53045 werkt met een direct-naar-consumentenmodel, met drops buiten het seizoensgebonden systeem.

David Tourniaire-Beauciel
Press Club
SHOEBALOO
SHOES 53045