• Home
  • V1
  • Columns
  • 60-seconden met ... Kayin Pang

60-seconden met ... Kayin Pang

bezig met laden...

Kayin Pang, (mode)merkenjuriste bij Nederlandsch Octrooibureau. Het bedrijf geeft merken,

zoals Nike, advies over hoe zij hun merken en modellen het beste kunnen beschermen.

Opleiding

Studeerde in 2004 af aan de Faculteit Rechten van de Universiteit Leiden.

Volgde de beroepsopleiding Benelux Merken- en Modellengemachtigde.

Wapenfeiten
Haalde diverse grote klanten binnen bij Nederlandsch Octrooibureau.

Onderhoudt naast haar werk de blog Logomania.nl, over mode, namaakartikelen en merkenrecht.

Is mede-initiatiefnemer van het online platform Zeg-nee-tegen-namaak.nl, waar consumenten terecht kunnen met hun vragen over namaak, zoals 'Waar moet je precies op letten?' en: 'Waar kun je veilig online designer-items kopen?'

"Ik ben vooral trots dat ik in mijn werk de kans krijg om mijn kantoor te promoten in het buitenland, en om daar buitenlandse collega's en klanten te ontmoeten."

Werkt momenteel aan
Het opstellen van een sommatiebrief aan een bedrijf dat inbreuk maakt op merkenrechten van een klant. "Wanneer er niet gestopt wordt met het inbreuk maken op de rechten, zullen we naar de rechter stappen."

De lancering van het modemerk Infact. "Een nieuw merk, heeft net een winkel geopend in de Magna Plaza in Amsterdam. Ik help ze met de bescherming van hun merk."

Het beheren van de merken- en modellenporfolio's van diverse bedrijven en hen adviseren over licenties, merken-, modellen- en auteursrecht.

Ambities
Doorgroeien bij Nederlandsch Octrooibureau."Ik vind mijn baan hartstikke leuk. Het werk is heel dynamisch en afwisselend. En omdat ik er geen tachtig uur per week mee bezig ben, is er ook nog ruimte voor een privéleven."

"Meer bekendheid krijgen voor 'Logomania' en 'Zeg Nee Tegen Namaak', zodat meer consumenten weten waarom ze geen namaak moeten kopen."

60secs
Kayin Pang
Logomania
nederlandsch octrooibureau
zeg nee tegen namaak