• Home
  • V1
  • Columns
  • AIFW: Collection PRC

AIFW: Collection PRC

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Na ruim een jaar afwezigheid keerde modeontwerper Percy Irausquin deze week terug op de catwalk van Amsterdam Fashion Week.

Dit keer niet met zijn couturelijn, maar met de tweede prêt-à-portercollectie die hij onder de naam Collection PRC maakt met de Zantman Modegroep. Directeur Pascal Zantman lijkt patent te hebben op dergelijke samenwerkingsverbanden. Eerder verraste hij door een deal te sluiten met couturier Mart Visser. Er werd een confectielijn ontwikkeld met de naam en signatuur van de bekende ontwerper en het werd een succes. Mart Visser Collection heeft dankzij de verkooporganisatie van Zantman inmiddels verkooppunten in het hele land.

Met Collection PRC wordt nu op eenzelfde succes aangestuurd. Afgelopen seizoen werd de eerste collectie gepresenteerd op de Modefabriek en A-Fair en direct goed ontvangen. En nu was daar dan de terugkeer op de catwalk. Nu leent een confectielijn zich meestal niet echt voor een showpresentatie. Het levert gewoonweg te weinig spektakel op. Bovendien denkt men nogal eens dat het nodig is om de hele monstercollectie te tonen, met als gevolg dat ieder pakje in drie kleuren voorbij komt. In die valkuil was Irausquin gelukkig niet gevallen. In totaal werden 37 creaties getoond en het tempo lag redelijk hoog.

De toon werd direct bij binnenkomst gezet met een overdaad aan bloemen op het plankier. Wat volgde was een serie zwierige jurkjes in zijde, voile en flinterdunne jersey, met bloemen bedrukt of effen blauw of roze. Herkenbaar en commercieel en dus perfect voor de vrouw die ervan droomt 'iets' van de ontwerper wil hebben, maar soms ook wat braaf en ouwelijk. Behalve een ruime keus aan jurkjes (kort, lang, bloot, strak, wijd enz.) zijn er ook citybermuda's, jasjes (waaronder een fantastisch glitterexemplaar) en strakke broeken. Dit weekend is de collectie te zien op de Modefabriek.

AIFW
Percy Irausquin
Zantman