• Home
  • V1
  • Columns
  • Alber Elbaz Europees jurylid Woolmark Prize

Alber Elbaz Europees jurylid Woolmark Prize

14 jun 2012

Naast Alexandra Shulman van de Britse Vogue, Christiane Arp

van Vogue Duitsland, ontwerpers Dean en Dan Caten van Dsquared2 en Giles Deacon en Style.com-redacteur Tim Blanks, zal ook Alber Elbaz, artistiek directeur van modehuis Lanvin, zich buigen over de creaties van de genomineerde ontwerpers van de Europese finale van de Woolmark Prize. De organisatie van de prijs heeft bekend gemaakt dat Elbaz aanschuift als Europees jurylid.

Het jurypanel beoordeelt het werk van de negentien Europese deelnemers en kiest een winnaar die Europa zal vertegenwoordigen tijdens de Global Award uitreiking. Deze uitreiking vindt plaats tijdens London Fashion Week in februari 2013, waar de finalisten uit China, de Verenigde Staten, India, Australië en Europa samenkomen.

Voor Nederland is Jan Taminiau uitverkoren. Voor België dingt Christian Wijnants mee naar een prijs. De genomineerden zijn gevraagd om een zestal ontwerpen aan te leveren waar merinowol in verwerkt is. Eén outfit moet volledig bestaan uit de wolsoort.

Vorige maand kondigde de Australische wolproducent Woolmark de herintroductie van de Woolmark Prijs aan, die vijftig jaar geleden gold als een prestigieuze modeprijs. In 1954 wonnen Yves Saint Laurent en Karl Lagerfeld de modeprijs, respectievelijk de eerste prijs in de categorie jurken en tweede prijs in de categorie jassen.

Het kersverse jurylid Alber Elbaz studeerde aan het Shenkar College, de Tel Aviv School voor Mode en Textiel. In New York was hij zeven jaar lang de rechterhand van Geoffrey Beene, de Amerikaanse high society couturier. Ook werkte hij als artistiek directeur voor de Yves Saint-Laurent Rive Gauche collecties. Sinds 2002 is hij artistiek directeur bij Lanvin, waarvoor hij al diverse prijzen won.

ALBER ELBAZ
International WoolMark Prize
Lanvin
Woolmark
Woolmark Prize