• Home
  • V1
  • Columns
  • Bas & Barbara winnen Fashion Awards 2003

Bas & Barbara winnen Fashion Awards 2003

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

En de winnaar is..... Modeontwerper Walter van Beirendonck liet gisteravond het aanwezige publiek nog even in spanning voor hij onthulde wie de winnaar geworden was van de Robijn Fashion Award 2003. Iets eerder had Madelon Spijker, de winnares van de publieksprijs vorig jaar, al haar opvolgster voor 2003 bekendgemaakt.

Barbara de Ru kreeg de meeste stemmen via de website van de Fashion Award. Haar collectie 'Punklore', waarin elementen uit de punk-scene worden gecombineerd met de schoonheid van de Gelders folklore, sprak het publiek aan. Zij mag nu een kledinglijn voor de Bijenkorf ontwikkelen die vanaf februari in het warenhuis zal liggen.

Van Beirendonck gaf, voor hij de winnaar van de vakjuryprijs onthulde, eerst nog finalist Kim Bekker een eervolle vermelding. "Jij hebt het ons heel moeilijk gemaakt", aldus de voorzitter van de jury over de surrealistische collectie van Kim.

Bas Kosters en zijn 'Two teacups and a frying pan' bleek uiteindelijk de eerste prijs van de vakjury in de wacht te hebben gesleept. De jury, waarin naast Van Beirendonck ook Gerdi Esch, Jetty Ferwerda, José Teunissen en Ronny de Vijlder zitting hadden, roemde het totaalconcept van Kosters. Zo had hij voor de show een eigen muziekband samengesteld en zelf een nummer gecomponeerd. Bas mag, in overleg, zelf bepalen welke prijs hij wil. Ook een collectie voor de Bijenkorf of een studiebeurs.

De Robijn Fashion Awards werden deze week voor de achtste keer uitgereikt.

Barbara de Ru
barbaraderu
robijnfashionaward