• Home
  • V1
  • Columns
  • Belgische Verschueren wint Grote Prijs Hyères

Belgische Verschueren wint Grote Prijs Hyères

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Belgische Alexandra Verschueren heeft de Grote Prijs op

het festival van Hyères in de wacht gesleept. Deze prijs bestaat uit 15.000 euro en een catwalkpresentie op een prestigieuze locatie in Parijs. De jury, die dit jaar werd voorgezeten door Dries Van Noten, koos Verschueren uit tien kandidaten. Tevens is de 22-jarige Belgische als winnares van de schoenenontwerpwedstrijd van het Spaanse schoenenmerk Camper uit de bus gekomen.

Verschueren – die vorige jaar afstudeerde aan de Modeacademie van Antwerpen - presenteerde in Hyères een damescollectie bestaande uit zeven silhouetten, gebaseerd op Japanse origami. De veelal gebreide stoffen waren vermaakt tot complexe structuren.

De Nederlandse genomineerde Nada van Dalen toonde als enige een collectie voor dames én heren, maar heeft hiermee geen prijzen weten te winnen. De publieksprijs van Hyères ging naar de Mongoolse Tsolmandakh Mukhuu. Hij toonde een volledig zwarte collectie met geborduurde motieven en capuchons. Yann Gross en Matthieu Lavanchy zijn de winnende fotografen.

Jaarlijks tonen tien jonge modeontwerpers en fotografen hun werk in Villa Noailles, in Zuid-Frankrijk, waar het festival traditiegetrouw plaatsvindt. Het Internationale Festival van Hyères vormde onder meer de springplank voor het Nederlandse ontwerpersduo Viktor & Rolf. Zondag 2 mei zijn de prijzen voor de 25e keer uitgereikt. De tentoonstellingen lopen nog tot 30 mei.

alexandra verschuren
Hyères