• Home
  • V1
  • Columns
  • Bernhard Willhelm maakt schoenen voor Camper

Bernhard Willhelm maakt schoenen voor Camper

16 okt. 2008

Camper, het Spaanse schoenenmerk dat graag samenwerkt met ontwerpers uit verschillende disciplines, is een samenwerking aangegaan

met de Belgische ontwerper Bernhard Willhelm. Willhelm ontwierp voor het label een schoenenlijn voor dames en heren die onlangs werd geshowd op de fashionweek in Parijs. De lijn (S/S '09) bestaat uit sandalen en moccasins voor heren en dames en zal alleen verkocht worden in exclusieve winkels als Corso Como in Tokyo, Vierre in Milaan enWalter in Antwerpen. Willhelm werd in 1972 geboren in Duitsland, studeerde in 1998 af aan de Academie in Antwerpen en richtte in 1999 zijn eigen label op.

Het samenwerkingsproject Camper Together werd gestart in 2006 en was in eerste instantie bedoeld voor het interieurdesign van de Camperwinkels. Later werd samenwerking met kunstenaars en ontwerpers ook aangegaan voor het ontwerpen van gelimiteerde series schoenen. Camper werkte eerder samen met de Spaanse ontwerper Jaime Hayón, de Nederlandse kunstenares María Blaisse en de Zwitsers-Argentijnse ontwerper Alfredo Häberli.