• Home
  • V1
  • Columns
  • Blue Pepper Industries: made for kids

Blue Pepper Industries: made for kids

8 jun. 2010

Columns

Vervelen of stilzitten kan altijd nog… In de tussentijd beleef je de

meest geweldige avonturen in je favoriete kleding van het coole, zeer volwassen ogende kinderkledinglabel Blue Pepper Industries. Dé favoriet van zowel ouders als kids die weten wat ze willen en voor stoer met een comfortabele touch gaan. Verheug je alvast op een warme zomer met bijzondere jeans stijlen en coatings, biker-looks en workwear invloeden.

De Blue Pepper Industries (BPI) collectie voor volgend jaar zomer oogt cool, stoer en volwassen. Deze bestaat uit drie belangrijke series die passen bij een frisse, easy going zomerstijl waarmee je eindeloos kunt mixen en matchen. Het merk timmert verder aan de weg en breidt steeds meer uit in de series voor jongens en meisjes. Geen wonder dat ouders regelmatig vragen of er binnenkort ook please een collectie van het label voor henzelf beschikbaar zal zijn. Nou… wordt vervolgd!

Work in Progress
Deze lijn kenmerkt zich door workerswear invloeden met het bijbehorende artwork. Denk aan shirts in goed zichtbare, felle kleuren zoals safety yellow, vibrant orange, water blue, strong blue en white. Vrolijkheid troef en safety first! Vooral op een basis als asfaltgrijs komt dit goed tot zijn recht. De gevarendriehoek van wegwerkers duikt regelmatig op, evenals verkeersborden en pijlen die in de juiste rijrichting wijzen. Uniek is het gebruik van rubberen accenten, zelfs in opgedrukte logo’s en glansmaterialen; een duidelijke verwijzing naar de gebruikte materialen in deze branche.

Biker’s Blue Pepper Red
Live is sweet! Maar omdat het niet gelijk té lief hoeft te worden kan een stoere inslag geen kwaad. Binnen dit biker onderdeel vallen daarom diverse ‘power items’ zoals leren gilets, motorjacks met schoudervulling en verstevigingen op broeken. Maar ook diverse perforaties, mesh stoffen en technische details die duidelijk afkomstig zijn uit de wielersport. Zo is de fietshandschoen duidelijk als inspiratiebron gebruikt en ook draaiende wielen staan prominent afgebeeld op de T-shirts. De kleuren? Zwart, rood, wit en grijs vormen de basis met als accenten kalkroze (in satijn/katoen jeans!), water- en kobaltblauw. Hét bewijs dat vrouwelijk en stoer prima samen gaan vormt het mini-LBD (Little Black Dress) glanzende jurkje, al dan niet in combinatie met een leren giletje, jackje of gedragen met een shiny legging eronder.

Denim Call
Jeans blijft groot en dat geldt zeker voor BPI. Het oorspronkelijke denimlabel biedt diverse volwassen ogende fits voor kids. De perfect zittende jeans voor kids in diverse stijlen is steeds lastiger te vinden maar gelukkig is er hier voor elke wat wils. Van loose fit tot skinny, super skinny, regular en low crutch (laaghangend kruis), you name it! Helemaal hot zijn de denims met een speciale coating met leer effect en de lichtgewicht coated materialen met allerlei waseffecten in bleach, zwart en wit. Vooral de hagelwitte jeans wordt getipt als dé zomertopper… De variatie in jeanstinten loopt van gitzwart tot wit, gebleekt en stevig blauw met stoere details als rivets, ritsen en leren banden. Bij de jeans worden opvallende T-shirts gedragen met diverse artworks, unieke borduursels, prints, logo’s en labels.

Goed hiermee te combineren zijn gestreepte jacks, een rood/wit/blauwe blouse voor jongens en een tuniekje voor meisjes in authentiek, oerhollands rood/wit/blauw. Ook de felgekleurde jersey items, hoody’s met glans- en leerdetails sluiten daar prima bij aan. Grafische details vallen op dankzij het intussen welbekende logo +3120NL (eerste nummers van Amsterdam internationaal gezien) en het beeldmerk ≠31BPI, met een lijnenspel van naden en stiksels.

Unieke details
Alle jeans maar ook de andere kledingstukken van BPI kenmerken zich door het gebruik van bijzondere materialen en unieke details waardoor je niet snel uitgekeken raakt op de kleding. En desondanks geldt: Less is more! Het zijn namelijk juist de ‘verborgen details’ die verrassen en die je pas tijdens het dragen van de outfits ontdekt. Zoals de steeds weer terugkerende nestels in shirts, rivets, leren tags band met gesp, verstelriempjes en matte grove ritsen. En het is misschien even zoeken maar zelfs de Nederlandse vlag is als label terug te vinden, dit om de afkomst van het succesvolle merk met enige trots aan te prijzen.

www.bluepepperindustries.com
www.dondigger.com

Historie
Blue Pepper Industries is een stoer kinderlabel dat 15 jaar geleden werd opgericht door de zussen Birgit en Moniek Scheepers. Bestemd voor actieve, stoere kinderen die weten wat ze willen. De basiscollectie bestaat uit denim maar is aangevuld met allerlei items die aansluiten bij de stoere denims en opvallen door de eigenzinnige, kenmerkende details zoals grafische tools, nestels, stevige stiksels en grove ritsen.