• Home
  • V1
  • Columns
  • Bont voor Dieren strijdt tegen zeehondenbont

Bont voor Dieren strijdt tegen zeehondenbont

bezig met laden...

Stichting Bont voor Dieren is een campagne gestart

tegen de jaarlijkse zeehondenslachting die deze week van start is gegaan in Canada.

Hoewel in Europa een importverbod van zeehondenbont geldt, hebben zeehondenjagende landen als Canada, Noorwegen en Namibië bij de Wereld Handels Organisatie (WHO) een zaak aangespannen tegen het verbod.

De WHO moet nu beoordelen of economisch gewin boven dierenwelzijn en ethiek mag gaan. Indien de Europese Unie de zaak verliest, wordt de invoer van zeehondenbont weer toegestaan.

Bont voor Dieren verzet zich tegen de zeehondenjacht met een campagne en door juridische ondersteuning te bieden. Op die manier wil de stichting de maatschappelijke druk op de regering van Canada opvoeren.

Nicole van Gemert, directeur van Bont voor Dieren, heeft er vertrouwen in dat het importverbod in stand blijft. “Rapporten tonen aan dat het dierenleed in deze jacht onvoorstelbaar groot is en dat een verbod op de handel in zeehondenproducten op ethische gronden gerechtvaardigd zou zijn,” aldus Van Gemert.

Naast Europa geldt er ook een importverbod voor zeehondenbont in landen als Rusland, de Verenigde Staten en sinds kort Taiwan.

Bont voor Dieren
zeehondenbont
Scroll down to read more