Het Franse modehuis Bouchra Jarrar, van de gelijknamige Franse

ontwerpster, is toevoegd aan de lijst met haute couture-modelabels. De Commission de Classement heeft besloten de ontwerpster officieel tot couturier te benoemen, meldt WWD.

De commissie stelt elk jaar vast welke modehuizen de haute couture-status krijgen. Dit jaar zijn dat er vijftien. Om voor de titel in aanmerking te komen moeten de modehuizen voldoen aan strenge eisen, zoals ten minste vijftien personeelsleden in een atelier in Parijs hebben, unieke stukken aan particuliere klanten kunnen verkopen en twee keer per jaar een collectie presenteren. Andere namen op de lijst zijn onder andere Givenchy, Alexis Mabille, Christian Dior. Schiaparelli mag zich gastlid noemen. De haute couture-modehuizen en de gastleden mogen hun collecties showen tijdens de haute couture week in Parijs.

Bouchra Jarrar startte haar eigen label in 2010, na bij Balenciaga te hebben gewerkt als studio-ontwerper, en als hoofd couture bij Christian Lacroix. Haar collecties staan bekend om hun elegantie en soberheid en zijn te koop in 55 winkels wereldwijd, waaronder Bergdorf Goodman, 10 Corso Como en Harvey Nichols. De ontwerpster heeft eerder meegedaan aan de couture week, maar dan als gastlid. Jarrar's eerste show als couturier staat gepland voor 21 januari 2013.