• Home
  • V1
  • Columns
  • Boutiques.com en Google Shopping samen verder

Boutiques.com en Google Shopping samen verder

bezig met laden...

De modewebsite van Google, Boutiques.com, wordt

opgeheven. In oktober haalt Google de webwinkel waar consumenten worden voorzien van modetips, uit de lucht. De technische berekeningen, die Google gebruikte voor de zoekresultaten, zullen worden geïntegreerd in de Amerikaanse versie van Google Shopping, de productvergelijkingspagina van de zoekmachine.

De modesite van Google, Boutiques.com, bestaat nog geen jaar en nu geeft het bedrijf al aan de stekker uit het project te trekken. Boutiques.com werd in november 2010 gelanceerd als een nieuwe website, gericht op mode met daarin virtuele designer boutiques. Op de website kunnen bezoekers als het ware hun eigen winkel samen stellen, met favoriete merken, ontwerpers en stijlvoorkeuren.

Boutiques.com verwijst naar webwinkels waar de producten te koop worden aangeboden, net als Google Shopping. Waar Boutiques.com echter advies geeft aan consumenten is Shopping meer een vergelijkingswebsite. Consumenten kunnen via de homepage van Google – tabblad ‘Shopping’ - op zoek naar informatie en prijzen van verschillende producten. Voor winkeliers is het opnemen van producten in Google Shopping gratis.

Nu geeft Google echter aan dat Boutiques.com overbodig is geworden. Het kunnen zoeken op visuele kenmerken - bijvoorbeeld bruine leren laarzen - en de adviesfunctie van Boutiques, worden overgenomen door Google Shopping.

Boutiques
Boutiques.com
Google Shopping
Scroll down to read more