De Vlaamse Brigitte van Nylen heeft de Leather Design Prijs

gewonnen. Dat is de tweejaarlijkse prijs van het Tassenmuseum Hendrikje en tassenontwerpster Hester van Eeghen, die zij in het leven hebben geroepen om ontwerpers te stimuleren met leer te werken. De wedstrijd werd dit jaar voor de vijfde keer uitgeschreven: dit keer met het thema ‘pittigste meptasje’. Het ‘meptasje’ dateert uit de jaren zestig, toen vrouwen altijd met een tasje als ‘wapen’ op stap gingen.

Over Van Nylen’s strakke, zwarte ontwerp met roze accenten zei de vijfkoppige jury onder leiding van Van Eeghen: “Met dit ontwerp kan niet alleen een flinke mep worden gegeven, maar de tas kan ook heel goed worden gebruikt in het dagelijks leven. Van Nylen heeft zeer veel oog voor detail; dat is te zien aan de binnen- en buitenkant. De jury roemt vooral haar ‘mooie’ uitvoering. “Daaraan is te zien dat de maakster het leerambacht heel goed beheerst,” aldus de jury.

De Leather Design Prijs is tweeledig: Van Nylen’s tas wordt binnenkort in dertigvoud geproduceerd. Daarnaast krijgt het ontwerp een prominente plaats in de huidige ‘Hester van Eeghen Leather Design Prijs’ expositie bij Tassenmuseum Hendrikje van alle 32 inzendingen van de ontwerpwedstrijd. Die tentoonstelling loopt nog tot en met 29 januari. Van Nylen’s ontwerp gaat daarna, in februari, naar het Kunstcentrum in Haarlem, waar haar tas eveneens zal worden geexposeerd.

Met het winnen van de Leather Design Prijs treedt Van Nylen in de voetsporen van Aisa Lafour (2003), Els de Hartog (2005), Judith van der Meer (2007) en Floortje van Galen (2009).

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN