Sarah Burton, de hoofdontwerper van modehuis Alexander McQueen, is gisteravond

tijdens de British Fashion Awards in Londen onderscheiden met de Designer of the Year Award 2011.

De opvolger van de in 2010 overleden Alexander McQueen werd door de jury geprezen voor de manier waarop ze McQueen’s nalatenschap in ere weet te houden en tegelijkertijd haar eigen, geniale stempel drukt op de collectie.

Christopher Kane ging naar huis met The New Establishment Award. Zijn vooruitstrevende ontwerpen leiden volgens de jury steeds tot wereldwijde trends, musthaves voor fotoshoots in gerenommeerde modebladen en essentiële items voor modeverzamelaars. Stella McCartney won de Red Carpet Award voor het modehuis dat het afgelopen jaar het meest gedragen is op de rode loper van grote mode-evenementen.

De Award for Outstanding Achievement in Fashion ging naar Paul Smith, die volgens de jury een waar icoon in de mode-industrie is geworden. Victoria Beckham won de prijs voor Designer Brand. De jury sprak van een merk dat 'groeit bij de lancering van elk nieuw product, geprezen wordt door de media en hoge verkooppcijfers behaalt'.

Kim Jones werd onderscheiden als beste Menswear Designer en Charlotte Dellal van Olympia ontving de Accessory Designer of the Year Award. De Emerging Talent Award voor beste ontwerper van vrouwencollecties ging naar Mary Katrantzou voor 'de vernieuwende manier waarop ze grafische prints in haar ontwerpen verwerkt'. Tabitha Simmons ontving de prijs in de categorie accessiores en Christopher Reaburn voor zijn mannencollecties.

De British Fashion Awards worden jaarlijks uitgereikt door het British Fashion Council en heeft als doel Brits modetalent te erkennen en te promoten.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN