• Home
  • V1
  • Columns
  • C&A opnieuw veroordeeld

C&A opnieuw veroordeeld

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

C&A moet op last van de rechter opnieuw kleding uit de winkel halen, omdat zij inbreuk

maken op het merkrecht. De zaak tegen de warenhuisketen was aangespannen door denimlabel G-star, omdat C&A kledingstukken met het 'RAW' erop in de rekken had. Het gaat om kleding van het merk Clockhouse, dat in 90 vestigingen wordt verkocht.

Het is de tweede keer in korte tijd dat C&A gedwongen wordt kledingstukken uit de winkel te verwijderen, omdat ze inbreuk maken op het merkrecht van G-star. Vorige maand moest C&A alle kleding met de opdruk 'D STR' uit de schappen halen. De rechtbank in Den Haag oordeelde toen dat 'geprobeerd was zo veel mogelijk tegen G-star aan te kruipen'.

Volgens C&A-woordvoerder en directielid Maiko Slegtenhorst overweegt het concern tegen de uitspraak in hoger beroep te gaan.

G-star heeft dit jaar al diverse rechtzaken gewonnen. Eerder won het jeansmerk twee zaken van het Zweedse H&M en begin dit jaar beschuldigde het merk het Deense modebedrijf Bestseller van plagiaat. Het is de strategie van het jeansmerk om ieder geval aan te pakken. Bedrijven die eerder inbreuk op de merkrechten van G-star hebben gemaakt worden extra in de gaten gehouden.

C&A
G-Star
plagiaat