• Home
  • V1
  • Columns
  • Camper & Romain Kremer

Camper & Romain Kremer

19 feb. 2010

De herenschoenenlijn van Camper ontworpen door de Belgische modeontwerpster

Veronique Branquinho ligt op dit moment in de winkel. Branquinho zal ook het volgende seizoen voor voor het Spaanse schoenenmerk blijven ontwerpen. Romain Kremer is de nieuwste ontwerper met wie Camper een samenwerking is aangegaan. Kremer heeft een herenschoenenlijn voor de wintercollectie 2010/2011 ontworpen.

Op 24 januari, tijdens Paris Fashion Week, presenteerde Kremer onder het mom ‘Walk like Robot’ de innovatieve, opvallende ontwerpen. De schoenen hebben een futurisch uiterlijk door het model en het gebruikte materiaal. Rubber wordt in combinatie met leer gebruikt, zowel in zwart als in opvallende kleuren.

Kremer is een Franse mannenmodeontwerper. Naast zijn eigen label ontwerpt Kremer ook voor andere merken. Zo heeft hij zonnebrillen voor het Duitse merk Mykita S/S 2010 collectie ontworpen.

Camper startte in 2006 het samenwerkingsproject 'Camper Together'. Het project was bedoeld voor het creëren van originele interieurs van de Camperwinkels. Later ging het merk ontwerpers en kunstenaars vragen voor gelimiteerde schoenenlijnen. Camper werkt nu vast samen met de Spaanse ontwerper Jaime Hayón en de Duitse ontwerper Bernhard Wilhelm. Andere samenwerkingen zijn met de Nederlandse kunstenares María Blaisse, de Zwitsers-Argentijnse ontwerper Alfredo Häberli en de Nederlandse ontwerpster Hella Jongerius geweest.